+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / 3.x Pre-release forums (retired) / Configuration Problem

Configuration Problem

3 posts, 0 answered
  1. eric
    eric avatar
    15 posts
    Registered:
    17 Oct 2006
    24 Jan 2007
    Link to this post
    Everything works well in my local development environment. When I move it to the test server I am receiving this error.

    Configuration Error

    Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

    Parser Error Message: Could not load file or assembly 'stdole, Version=7.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

    Source Error:

    Line 42: 				<add assembly="System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
    Line 43: <add assembly="System.Data.OracleClient, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
    Line 44: <add assembly="stdole, Version=7.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/></assemblies>
    Line 45: </compilation>
    Line 46: <roleManager enabled="true" cacheRolesInCookie="true" defaultProvider="Sitefinity">

    Source File: E:\webSites\solutionStream\clients\sitefinity\SiteBeta3_2\web.config    Line: 44

    Assembly Load Trace: The following information can be helpful to determine why the assembly 'stdole, Version=7.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' could not be loaded.

    WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
    To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
    Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
    To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].


    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.42; ASP.NET Version:2.0.50727.42


    It looks like I am missing an assembly. Any help would be appreciated.

    What files/ Directories do I need to move over the the test server when I want to publish the new websites. This worked fine when I did this all on the Beta 2.

    thanks,

  2. fregas baratis
    fregas baratis avatar
    185 posts
    Registered:
    14 Nov 2002
    24 Jan 2007
    Link to this post
    ah yes, the ol' STDole.DLL trick...

    Telerik says this is a standar operating system DLL installed in the GAC, but for some reason it is not on my windows 2003 box.  I had to dig it out of my windows xp GAC and deploy it to my BIN folder to fix this.
  3. Bob
    Bob avatar
    330 posts
    Registered:
    24 Sep 2012
    25 Jan 2007
    Link to this post
    Hi Fregas,

    You can safely remove the whole assemblies collection within the compilation section in Web.config. These references are added by Visual Studio and we often forget to remove them.

    Sorry for the inconvenience.

    Kind regards,
    Bob
    the telerik team
Register for webinar
3 posts, 0 answered