+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / 5.4 pages under grouppages not showing in Panelbar

5.4 pages under grouppages not showing in Panelbar

18 posts, 0 answered
  1. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    15 Feb 2013
    Link to this post

    @Telerik

    I have a ticket open so these questions might be adressed to the fourm only. Don't want to double post but its kind of urgent so I look for both sides (Telerik/Forum) for advice.

    I just upgraded a site from 5.3 to 5.4

    I use a RadPanelbar for subnavigtion using the SitefinitSiteMap as datasource. both in my template.

    Now in 5.3 everything worked fine. in 5.4 however it seems as soon as I have pages under a group page the navigation is lost. 

    http://www.marktold.com/screencast/sf_panelbar_grouppages.swf show what is happening.

    Another Screencast demonstrating that pages under regular pages are working

    http://www.marktold.com/screencast/sf_grouppages_problem.swf

    Markus

  2. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    15 Feb 2013 in reply to Markus
    Link to this post
    Yup, I can confirm. Already started this conversation on Google+ and in a support ticket. Pretty critical for my websites.
  3. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    15 Feb 2013 in reply to Daniel Plomp
    Link to this post

    @Daniel

    Critical. I wanted to go online next Monday and just waited for 5.4 because of the library sorting beeing fixed.

    Now this. Now redirect pages under groups show up but the rest is messed up. 

    Markus

    PS: not this realy is a test how responsive Telerik is. We know SF is but let's see what the team comes up.

  4. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    15 Feb 2013 in reply to Markus
    Link to this post

    Yes, me too.
    @Sitefinity: pretty silent at the moment. Anyone of the team can shed some light on this?

  5. Gabe Sumner
    Gabe Sumner avatar
    440 posts
    Registered:
    09 Sep 2007
    15 Feb 2013 in reply to Daniel Plomp
    Link to this post

    Sorry, I don't have immediate answers for you.  It's after hours for the bulk of our support team.  However, if I see anything internally that might help, I'll be sure to relay it.

    Gabe Sumner
    Telerik | Sitefinity CMS

  6. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    18 Feb 2013 in reply to Gabe Sumner
    Link to this post

    Dear Gabe

    Thank's for joining in. Hope we get a fix today because this is bad.

    Markus

  7. Matthias
    Matthias avatar
    1 posts
    Registered:
    11 Aug 2011
    18 Feb 2013
    Link to this post

    Also, the same happens when using the SitefinitySiteMapDataSource in codebehind. I have a custom template for the navigation making use of the SitefinitySiteMapDataSource, which suffers from the same problem. When debugging, the datasource just contains no nodes, thus nothing shows up.

    Please fix this!

    Matthias

  8. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    18 Feb 2013 in reply to Matthias
    Link to this post

    @Telerik

    How about a: Thank's for reporting this, we are currently working with high priority on this and are hoping to have a hotfix later today :-)

    Markus

  9. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    18 Feb 2013 in reply to Markus
    Link to this post

    Hi Markus,

    I've an active support ticket running regarding this issue.
    Not yet a solution, but hopefully something will be clarified.

    ---
    Daniel

  10. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    18 Feb 2013 in reply to Daniel Plomp
    Link to this post

    Just received an answer


    The issue reproduces
    with group pages only, and a fix is currently queued for build and will be
    tested once ready. I'll get back to you immediately once we have the results.


    Wo I am confident that we will have a fix tomorrow. Which would be great. Thanks Telerik for working on it.

    Markus

  11. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    19 Feb 2013
    Link to this post
    Hello all,

    Thank you for reporting this problem.

    The hot fix has been released. You could download it from your account.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
  12. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    19 Feb 2013 in reply to Stefani Tacheva
    Link to this post

    Any instructions from 5.4.4000 to 5.4.4010?

    Can we simply exchange some .dll or do we have to go through some kind of update process?

    Markus

  13. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    19 Feb 2013
    Link to this post
    Hi,

    Unfortunately, you should perform an upgrade procedure in order the changes to take effect. Use the steps from 1 to 5 in the following article.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
  14. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    19 Feb 2013 in reply to Stefani Tacheva
    Link to this post

    @Telerik

    1) Just out of curiosity. What files were changed! Because I don't see any file size chages of the  .4000 to .4010 dlls

    2) There is still room for improvments. Grouppages without real pages are simply not possible. 

    www.marktold.com/screencast/sf_grouppages_5_4_hf_1.swf


    Markus

  15. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    20 Feb 2013
    Link to this post
    Hi,

    This is a new build number, so the database and configurations need to be upgraded. In other words, steps 1-5 from the linked article are about equal to just replacing the dlls and starting the site. Since you have already upgraded to 4000 there's no need to go over the additional steps.

    Please note that this is a new build and all assemblies should be changed, because they have a new build version.

    Kind regards,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
  16. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    20 Feb 2013 in reply to Stefani Tacheva
    Link to this post

    Hi Markus,

    Make sure you vote also for this PITS item: http://knstr.it/WWMtcg
    So we don't need to use custom usercontrols for our subnavigation.

    Kind regards,
    Daniel

  17. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    25 Feb 2013
    Link to this post
    Hello Daniel,

    Thank you for sharing the link to the PITS item with the community.

    All the best,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  18. psus
    psus avatar
    5 posts
    Registered:
    19 Apr 2006
    26 Feb 2013
    Link to this post
    installed the hotfix, it solved problem with sub pages not showing under group pages...
18 posts, 0 answered