+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Designer Toolbox Bug with Latest Chrome/Firefox

Designer Toolbox Bug with Latest Chrome/Firefox

9 posts, 0 answered
  1. Clinton
    Clinton avatar
    14 posts
    Registered:
    27 Feb 2014
    16 Dec 2016
    Link to this post

    Hello,

    Sitefinity version: 9.1.6100.0 PU

    We are getting a very serious and urgent issue on the Sitefinity designers when using the latest versions of Chrome or Firefox.


    Attempting to drag any widget from the toolbox to the form/page results in serious JavaScript errors which cause the designer to stop working completely, as well as deleting the toolbox items!

    Here is a video of the error: https://sendvid.com/1o83xq84

    Uncaught DOMException: Failed to execute 'createEvent' on 'Document': The provided event type ('PointerEvent') is invalid.
        at Telerik.Sitefinity.Web.UI.ZoneEditor._onToolboxDockDragStart

     

    We need this issue resolved ASAP, as it is not easy to rollback to earlier versions of these browsers!

    Regards,
    Clinton

  2. Eric
    Eric avatar
    5 posts
    Registered:
    14 May 2015
    17 Dec 2016
    Link to this post

    Yes, very serious.  Confirmed in Sitefinity v8.2.5900.0 in Chrome v55.0.2883.87 from 12/9/2016 - haven't tested in Firefox.

     

    Edited to add:  The code that's failing suggests using IE may be a workaround.  Here are the relevant lines (the second is the one that fails):

    var hasVendorPrefix=/mspointer/i.test(eventType);

    var evt=document.createEvent(hasVendorPrefix?"MSPointerEvent":"PointerEvent");

     

    Edited to add 2:  Confirmed not an issue in IE 11, even though Microsoft announced the end of support for the "MS"-prefixed event object (it just returns the non-prefixed one now).  Also confirmed that it is an issue in FF 50.1.  In the case of Chrome and FF, the window object still exposes a PointerEvent method, but the document.createEvent method does not support an event type parameter of "PointerEvent".

  3. Arno
    Arno avatar
    249 posts
    Registered:
    08 Sep 2010
    18 Dec 2016
    Link to this post

    Thank you for posting this here. I can confirm the issue also occurs in the latest Sitefinity 9.2.6210.0 with Chrome 55.0.2883.87. Indeed a hotfix is required asap. Firefox 50.1.0 works fine for me.

    This again shows how extremely important it is to thoroughly test all functionality of a website after upgrading Sitefinity, before deploying it to a live server.

    Did you submit a case to Support?

  4. Clinton
    Clinton avatar
    14 posts
    Registered:
    27 Feb 2014
    19 Dec 2016 in reply to Arno
    Link to this post

    Yes, we created a case with Progress Sitefinity support.

    I will let you know if anything changes, as of now we are rolling back our browsers to continue development and advising all customers to not update their browser in the meantime.

    Related:

    http://knowledgebase.progress.com/articles/Article/issue-with-drag-and-drop-functionality-in-chrome-55

    https://feedback.telerik.com/Project/153/Feedback/Details/207581-unable-to-place-widgets-on-page

  5. Arno
    Arno avatar
    249 posts
    Registered:
    08 Sep 2010
    20 Dec 2016 in reply to Clinton
    Link to this post
    Thanks Clinton.  Did they give you an estimated date for a fix to become available?
  6. Clinton
    Clinton avatar
    14 posts
    Registered:
    27 Feb 2014
    20 Dec 2016 in reply to Arno
    Link to this post

    Arno, they haven't given me or any others an ETA as of yet.

    Lots of frustrated users on the bug report.

  7. Rob
    Rob avatar
    0 posts
    Registered:
    17 Jun 2014
    21 Dec 2016
    Link to this post

    Thanks for the heads up. We're having the same issue which is causing us serious problems. Let us know when you hear anything back from Sitefinity. 

    Thanks.

  8. Chris
    Chris avatar
    4 posts
    Registered:
    29 May 2014
    06 Mar
    Link to this post
    Same problem here. We're running two separate websites on version Sitefinity 9.1.6110.0 SE.
  9. Arno
    Arno avatar
    249 posts
    Registered:
    08 Sep 2010
    07 Mar in reply to Chris
    Link to this post

    Hi Chris,

    This has been solved in the latest hotfix.

9 posts, 0 answered