+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Failed to create a 'Settings' from the text 'Assembly references and imported namespaces serialized as XML namespaces'.)

Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Failed to create a 'Settings' from the text 'Assembly references and imported namespaces serialized as XML namespaces'.)

10 posts, 0 answered
  1. John Tolar
    John Tolar avatar
    87 posts
    Registered:
    07 May 2003
    11 Aug 2011
    Link to this post
    After upgrading to 4.2 I get all an error when trying to update content from a page or module.

    Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Failed to create a 'Settings' from the text 'Assembly references and imported namespaces serialized as XML namespaces'.)

  2. John Tolar
    John Tolar avatar
    87 posts
    Registered:
    07 May 2003
  3. Neven Dinev
    Neven Dinev avatar
    43 posts
    Registered:
    29 Sep 2016
    12 Aug 2011
    Link to this post
    Hello John Tolar,

    This is not straightforward reproducible. Could you send your project and DB so we can investigate.


    All the best,
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  4. John Tolar
    John Tolar avatar
    87 posts
    Registered:
    07 May 2003
    12 Aug 2011
    Link to this post
    The solution file for this project spans 14 projects (modules and website) and the database is over 300 mb. It works in the last 4.1.1585 version.
  5. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    17 Aug 2011
    Link to this post
    Hi John Tolar,

    How about enabling service tracing to see if the trace log will contain more detailed information about the failure of the workflow service?

    Kind regards,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  6. Kevin
    Kevin avatar
    20 posts
    Registered:
    14 Jun 2010
    19 Aug 2011
    Link to this post
    John,

    Have you made any progress on this?  I'm experiencing the same issue.   The trace log didn't help me out a whole lot except to suggest maybe missing binding extensions.  The other symptom I'm seeing is the "Publication" button on pages and "Save" button on Document Library is not being displayed.
  7. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    22 Aug 2011
    Link to this post
    Hi Kevin,

    Please send us the trace log. Not being able to see those buttons indicates that either there is a communication problem with the worfklow services or some java script error on the page is preventing the buttons from loading.

    Best wishes,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Thank you for being the most amazing .NET community! Your unfailing support is what helps us charge forward! We'd appreciate your vote for Telerik in this year's DevProConnections Awards. We are competing in mind-blowing 20 categories and every vote counts! VOTE for Telerik NOW >>

  8. John Tolar
    John Tolar avatar
    87 posts
    Registered:
    07 May 2003
    22 Aug 2011
    Link to this post
    I haven't had time to look into this more.. We are trying to get this client finished and decided we are not going to upgrade them past 4.1.1585 due time and other issues. After we deliver the site to the client I may go back and look into this more for my own reference.
  9. Duy
    Duy avatar
    1 posts
    Registered:
    15 Mar 2016
    15 Mar
    Link to this post

    Hi,

    I'm facing the same issue here. Can anyone give me some suggestion :( Really appreciate about that. 

  10. Dimitri Cools
    Dimitri Cools avatar
    80 posts
    Registered:
    07 Dec 2016
    15 Mar
    Link to this post
    Hello,

    This issue may happen after an upgrade if there are any custom modules (class libraries) that still reference the versions of the assemblies prior to the upgrade.

    Please also consult following KB article regarding this issue with details on how to resolve it:
    "Error when editing page after upgrade to Sitefinity 8.1"

    Regards,
    Dimitri Cools
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
10 posts, 0 answered