+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Login Issue

Login Issue

26 posts, 0 answered
  1. Virag
    Virag avatar
    2 posts
    Registered:
    05 Jan 2011
    04 Feb 2011
    Link to this post
    Hi

    [Someone is already using this username and password from another computer or browser.
    To proceed, you need to log him/her off.]

    Each time when i try to log in  with my application i Shows above message in Sitefinity4.0RC.Tough i sucessfully logged out from sitefinity

    i need to know why this is coming way may be the reason for this

    Thanks
    Uttam
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    07 Feb 2011
    Link to this post
    Hello uttam,

    1. Make sure that you have not used two ( more) browsers to access the backend and the cookie is not clear.
    2. Clear the browser history and cookie in case some data has left there.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    08 Feb 2011
    Link to this post
    This is very confusing to users.

    In this video I was kicked out of the admin while working on it.

    Tryed to sign in a couple of times. Telling me that someelse is using my credentials does not really make a enduser feel secure :-)

    You will see in the video that when logged in it will switch to admin for as short time
    Then I get an option menu that kind of only lets me sign of:

    What do you want to do? (Maybe I should have clicked on the big 'Log in to manage site' but that looked like a title to me :-)

    www.marktold.com/screencast/log_in_out.swf

    Markus
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    08 Feb 2011
    Link to this post
    Hello Markus,

    1. Could you check whether you have RadWindowManager on the page? ( you can check the page source)
    2. If you clear the cache do you still have problems?

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    08 Feb 2011
    Link to this post
    Ivan

    This is a fresh install with only a few simple pages added.

    Markus
  6. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    08 Feb 2011
    Link to this post
    Hi Markus,

    Ok , but do you have the RadWindowManager and are there is any difference when you clear the cache. I am going to log a task for our QAs, so I will need some more details about the issue.

    Best wishes,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  7. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    09 Feb 2011
    Link to this post
    Dear Ivan

    Here is another video. This time a cleared the cache while I was logged in and then performed a logout.

    www.marktold.com/screencast/Log-out_02.swf 

    Well I have not added any RadWindow manager. And where would you expect it. On any of the pages? Or on the loginpage?

    Testpages are here: http://bskd.test-it-now.com/ so you can see for your self

    Markus
  8. Petya
    Petya avatar
    123 posts
    Registered:
    17 Oct 2016
    09 Feb 2011
    Link to this post
    Hi Markus,

    Thank you for reporting this. I logged it as a bug with ID 107432 and I will schedule it for fixing. I updated your Telerik points.

    All the best,
    Petya
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  9. Virag
    Virag avatar
    2 posts
    Registered:
    05 Jan 2011
    09 Feb 2011
    Link to this post
    Hello
    [Someone is already using this username and password from another computer or browser.
    To proceed, you need to log him/her off.]


    I am using one browser only for login but it is again showing the same message
  10. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    09 Feb 2011
    Link to this post
    Hi,

    We cannot replicate the issue when you use one browser with one tab in it. However, as you might have noticed we logged a task for this issue, so we will check several scenarios. We have idea what the problem could be and there are cases that we can replicate the issue.


    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  11. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    09 Feb 2011
    Link to this post
    Dear Ivan

    How about one browser with two tabs with the same site.

    I am a bit suprised that I can open one IE and log-in and open another IE (not tab) and copy the URL from the first for example. http://WWW.MYDOMAIN.com/Sitefinity/Pages and am logged in as well.

    Markus
  12. Charles
    Charles avatar
    21 posts
    Registered:
    07 Jun 2011
    07 Jun 2011
    Link to this post
    Hi

    I'm getting the same error. I can say with certainty that it is not because of 2 browser windows.

    Has anyone found any solution to this?
  13. Sonya
    Sonya avatar
    205 posts
    Registered:
    29 Sep 2016
    07 Jun 2011
    Link to this post
    Hello Charles,

    Please try to delete your cookies/temp files and check if the problem still exists.

    To to this:
    1.IE>Tools menu>Internet Options
    2. General Tab> Browsing History section > Click Delete button.
    3. Select Cookies(or all) and click Delete

    1. Firefox>Tools menu
    2. Click Clear Recent History - select  Cookies (or all)
    3. Click Clear Now or  use Ctrl+Shift+Delete

    Regards,
    Sonya
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  14. Charles
    Charles avatar
    21 posts
    Registered:
    07 Jun 2011
    07 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Sonya

    I have done so, a few times. I have used 3 different browsers to make sure that this is not a browser issue. 

    I have also started a new thread (did not find this one till afterwards {http://www.sitefinity.com/devnet/forums/sitefinity-4-x/bugs-issues/4-1-cms-doesn-t-hold-session.aspx} ), stating that, I cleared the cache, all my cookies, basically made sure there was no trace that I have logged on. It then still shows that I'm logged in.


  15. Sonya
    Sonya avatar
    205 posts
    Registered:
    29 Sep 2016
    07 Jun 2011
    Link to this post
    Hello Charles,

    Please run the following SQL script against your DB:
     

    update  [dbo].[sf_users] set [is_logged_in]=0
    where [user_name] like 'CharlesD'

    Kind regards,
    Sonya
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  16. Charles
    Charles avatar
    21 posts
    Registered:
    07 Jun 2011
    07 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Sonya

    Strangely enough, that table is not updating. Whenever I login, table: sf_lic_user_activity updates, but not sf_users.

    Could this be the cause? Because, the session sometimes lasts 20 min, other times 1 sec...
  17. Sonya
    Sonya avatar
    205 posts
    Registered:
    29 Sep 2016
    08 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Charles,


    We
    'll need more time to investigate what's causing the issue. Meanwhile to fix it please this run the script below  and delete your cookies

    DELETE dbo.sf_lic_user_activity
     
    FROM [dbo].[sf_lic_user_activity] UA
     
    INNER JOIN [dbo].sf_users U ON UA.[user_id] = U.id
     
    WHERE U.[user_name] = '[USERNAME]'


    Regards,
    Sonya
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  18. Antoine
    Antoine avatar
    45 posts
    Registered:
    13 Jul 2012
    14 Jul 2011
    Link to this post
    Sonya, thank you for the DB script.  One of our users ran into the same issue and the scripts resolved it.

    Some details about how he problem came up:
    - She was logged into the back-end using IE.
    - She installed Firefox, and chose to import her settings from IE in the process.
    - She tried logging into Firefox, kicking herself out of the other session in the process, but it would never work.  She would always be shown as logged in.
    - Changing the [sf_users].[is_logged_in] flag had no affect.
    - We were not able to resolve the issue until deleting from the .sf_lic_user_activity table. 
  19. Sonya
    Sonya avatar
    205 posts
    Registered:
    29 Sep 2016
    19 Jul 2011
    Link to this post
    Hi Antoine,

     

    Thank you for providing the additional info. I tried importing IE settings into FF and I did not experience the probledm you described. I will continue my attempts to reproduce the problem and follow up with you on the results.

    All the best,
    Sonya
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  20. Stephen
    Stephen avatar
    15 posts
    Registered:
    06 Oct 2011
    28 Jun 2012
    Link to this post
    Hello Telerik,
           Is there a fix for this issue???? We are running SF 5.0 sp1. We just restarted our server and now anyone with IE, Safari and Chrome Can not login. We have tried every suggestion on this form with out any success

    Stephen
  21. Stephen
    Stephen avatar
    15 posts
    Registered:
    06 Oct 2011
    28 Jun 2012
    Link to this post
    Hello Telerik,
           Is there a fix for this issue???? We are running SF 5.0 sp1. We just restarted our server and now anyone with IE, Safari and Chrome Can not login. We have tried every suggestion on this form with out any success

    Stephen
  22. Stephen
    Stephen avatar
    15 posts
    Registered:
    06 Oct 2011
    29 Jun 2012
    Link to this post
    Anyone?
  23. Virtual
    Virtual avatar
    5 posts
    Registered:
    01 Aug 2013
    10 Sep 2013
    Link to this post
    i also faced the same issues .i changed the time zone  from Canada to Singapore in server that hosted my application.After that come out this message and can't log in anymore.

    pls help me to check

  24. Patrick Dunn
    Patrick Dunn avatar
    237 posts
    Registered:
    03 Nov 2014
    11 Sep 2013
    Link to this post
    Hello Virag,

     What version of Sitefinity are you using? This issue was fixed in a later release. Please run the script Sonya provided if you have not upgraded.


    Regards,
    Patrick Dunn
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  25. Bobby
    Bobby avatar
    1 posts
    Registered:
    29 Jun 2015
    29 Jun 2015
    Link to this post

    Hi

    We are also facing the same login issue. We have followd all the suggestions said including clearing cache etc

     we ran the scripts as suggested above and still couldnt make it.

     We are using Sitefinety 6.1.

     

    Can anyone please help in this regard.

    Bobby

  26. Velizar Bishurov
    Velizar Bishurov avatar
    143 posts
    Registered:
    01 Dec 2016
    02 Jul 2015
    Link to this post
    Hello Bobby,

    I would kindly ask you to open a support ticket explaining exactly what the issue is and the steps you have taken when trying to resolve it. This way we would be able to ask you for your project locally to inspect the issue in details.

    Regards,
    Velizar Bishurov
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
26 posts, 0 answered