+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / My sitefinity site was down for a few hours, please help

My sitefinity site was down for a few hours, please help

5 posts, 0 answered
  1. Adam
    Adam avatar
    8 posts
    Registered:
    10 Jan 2011
    14 Mar 2011
    Link to this post
    My sitefinity site was down for a few hours, everything is back to normal after I restart the site in IIS. Please help, here is one of the events I can find in the windows event viewer. Nothing is logged in the sitefinity Error.log.

    Please help, many thanks!


    Event code: 3005
    Event message: An unhandled exception has occurred.
    Event time: 14/03/2011 10:18:12 p.m.
    Event time (UTC): 14/03/2011 9:18:12 a.m.
    Event ID: 7fe3efc7b209478eb715945522be881c
    Event sequence: 6495
    Event occurrence: 1
    Event detail code: 0
      
    Application information:
        Application domain: /LM/W3SVC/4/ROOT-4-xxxxxxxxxxxxxxx
        Trust level: Full
        Application Virtual Path: /
        Application Path: C:\Websites\xxxxxxxxxxxxx\
        Machine name: BDWEB01
      
    Process information:
        Process ID: 2176
        Process name: w3wp.exe
        Account name: IIS APPPOOL\xxxxxxxxxxxxx
      
    Exception information:
        Exception type: SQLException
        Exception message: A transport-level error has occurred when sending the request to the server. (provider: TCP Provider, error: 0 - An existing connection was forcibly closed by the remote host.)
       at Telerik.OpenAccess.RT.Adonet2Generic.Impl.PreparedStatementImp.executeQuery()
       at OpenAccessRuntime.Relational.conn.PooledPreparedStatement.executeQuery()
       at OpenAccessRuntime.Relational.fetch.FetchResultImp.execute()
     
      
      
    Request information:
        Request path: /images/email/email2.jpg
        User host address: 122.xx.xxx.xx
        User: Anonymous
        Is authenticated: False
        Authentication Type: Sitefinity
        Thread account name: IIS APPPOOL\xxxxxxxxxxxxx
      
    Thread information:
        Thread ID: 28
        Thread account name: IIS APPPOOL\xxxxxxxxxxxxx
        Is impersonating: False
        Stack trace:    at Telerik.OpenAccess.RT.Adonet2Generic.Impl.PreparedStatementImp.executeQuery()
       at OpenAccessRuntime.Relational.conn.PooledPreparedStatement.executeQuery()
       at OpenAccessRuntime.Relational.fetch.FetchResultImp.execute()
      
      
    Custom event details:
  2. Adam
    Adam avatar
    8 posts
    Registered:
    10 Jan 2011
    14 Mar 2011
    Link to this post
    My system administrator told me he restarted the SQL server last night but the site didn't come back itself after the SQL server is back.
  3. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    15 Mar 2011
    Link to this post
    Hi Adam,

    We had similar problem before SP1. Please upgrade the project to SP1 release and let us know if the problem persists. Also make sure that the server is not down, because we closed the connection prior SP1 and system restart was required to get the project up and running.

    All the best,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
  4. davoud nayebi
    davoud nayebi avatar
    1 posts
    Registered:
    04 Jan 2010
    04 Oct 2013 in reply to Ivan Dimitrov
    Link to this post
    Hi Adam,

    Did the SP1 upgrade solved your issue?

    Hi Ivan,
    I am experiencing the same thing and my site doesn't has been working properly for a week now. I found these when I checked the logs:
    -  "The operation has timed out"
    -  "An existing connection was forcibly closed by the remote host"
    -  "The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a receive."

    Please advise.
  5. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    06 Dec 2016
    08 Oct 2013
    Link to this post
    Hi,

    Ivan Dimitrov mentioned that SP1 of version Sitefinity 4.0 might not have such problems.

    If the wcwp process on the site is consuming high amount of CPU time the problem is a performance problem most possibly in a control used on one or more of the pages on the site. To isolate the cause of the problem to a single control use the test scenario described in this KB article. Trough the test a control can be identified for causing the high CPU consumption as the CPU load will go down when the control is removed as part of the steps in the test.

    Issue regarding high CPU utilization which leads to eventual site crashing when the CPU usage reaches 100% which we have encountered in Sitefintiy support are in most cases connected to a problematic control.

    If a control appears to be the cause of the problem refer to how to performance optimize the implementation of the control from the suggestions in this documentation.

    I have send you some questions and additional information in the support ticket you have opened. Once the problem is resolved you could send the solution with the community.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
5 posts, 0 answered