+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Registered User Control Not found in Widget Section

Registered User Control Not found in Widget Section

3 posts, 0 answered
  1. Shailesh
    Shailesh avatar
    1 posts
    Registered:
    22 Feb 2014
    22 Feb 2014
    Link to this post
    Hi,
    I have created 1 UC in my sitefinty project .Named "newsletter.ascx"  .I build project and Registered it in toolbox of Sitefinty .Find attached screen shot "uc_sitefinty.png". I am not able to see that UserControl in widget list . Please suggest what should i do
  2. Ivan D. Dimitrov
    Ivan D. Dimitrov avatar
    310 posts
    Registered:
    26 Mar 2015
    24 Feb 2014
    Link to this post
    Hello Shailesh,

    The toolbox you are using is the one available for the creation of email campaigns. You will be able to see your widget when you create an issue.

    If you want the user to be visible in the page editor, you need to register it in the page controls toolboxes section. Please refer to our documentation for further reference.

    Additionally, you can use Sitefinity Thunder to ease the process to several clicks. For more information click here.

    Regards,
    Ivan D. Dimitrov
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  3. Mark
    Mark avatar
    0 posts
    Registered:
    01 Mar 2017
    02 Mar
    Link to this post

    Hi,
    I am experiencing a similar issue. We're using SiteFinity 9.1 and I'm having trouble getting a custom user control to show up in the toolbox. I followed the tutorials on this site. It's a basic Hello World control. I registered the control through the Admin and also using Thunder. It adds the info to the toolboxesconfig.config file as the following:

            <add enabled="True" name="My Widgets" title="My Widgets" description="My Widgets">
              <tools>
                <add enabled="True" type="~/CustomControls/HelloWorld/HelloWorld.ascx" title="HelloWorld" description="HelloWorld" visibilityMode="None" name="HelloWorld" />
              </tools>
            </add>
    I've even built the application and restarted SiteFinity and still my control doesn't appear.  Also, my new section does not appear in the toolbox.

    What could be causing my widget from not appearing in the toolbox?

     

    Mark

3 posts, 0 answered