+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Sitefinity project manager Upgrade from 5.0 to 5.1, Issue in SearchBox:

Sitefinity project manager Upgrade from 5.0 to 5.1, Issue in SearchBox:

7 posts, 0 answered
  1. Srinath
    Srinath avatar
    8 posts
    Registered:
    24 Feb 2012
    28 Aug 2012
    Link to this post
    Sitefinity Upgrade 5.0 to 5.1 Issue in SearchBox:


    I Upgraded the sitefinity project manager 5.0 to 5.1. After this I Upgraded the solution and the Webconfig file as per instructions in the Sitefinity upgrade Documentation. On Rebuild the solution, the SearchBox control in Master page usercontrol shows error. It displays 'Unrecognized Tag Prefix error'.
    So i googled and found out a solution in the link: http://www.sitefinity.com/devnet/forums/sitefinity/general-discussions/upgrade-to-5-1-questions-issues.aspx .

    As per the above link, it has mentioned that to Change the Assembly and namespace for the Searchbox control usage in sitefinity 5.1 version, So I changed the Register assembly and namespace as mentioned below.
    <%@ Register Assembly="Telerik.Sitefinity.Search.Impl" Namespace="Telerik.Sitefinity.Services.Search.Web.UI.Public" TagPrefix="sfSearch" %>

    But still I am getting the 'Unknown Tag prefix error' on solution rebuild. I am unable to add the control in Tagprefix in the design page. But in code behind i am able to create the control like this
    Telerik.Sitefinity.Services.Search.Web.UI.Public.SearchBox ss = null;

    Still i am unable to use the SearchBox control after upgrading the Sitefinity to 5.1.

    Finally I gave a try by removing the searchBox control from the master page usercontrol and rebuild the solution, still getting an error as given below

    ' The type initializer for 'Telerik.Sitefinity.Localization.Res' threw an exception. '

    We are stuck here, Please help me out with a solution for this issues. I would appreciate if I get an early response, its very urgent. Thanks in Advance
  2. Beth
    Beth avatar
    25 posts
    Registered:
    20 Aug 2012
    06 Sep 2012
    Link to this post
    Hello,

    Did you find a work around for this problem?
  3. Srinath
    Srinath avatar
    8 posts
    Registered:
    24 Feb 2012
    06 Sep 2012
    Link to this post
    Hi Beth,

                  No we haven't found any solution for this still now. We would appreciate if anyone would help resolve this issue.


    Thanks
  4. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    10 Sep 2012
    Link to this post
    Hi,

    In most cases the error "The type initializer for" you have been experiencing while building the project may be related to some missing resources / or improperly referenced in your project.

    Unfortunately, I was not able to reproduce the problem with the ' The type initializer for 'Telerik.Sitefinity.Localization.Res' threw an exception. ' on our side. I have placed the source code on a Sitefinity 5.1 project and there weren't any exceptions in the Error List.

    As for the 'Unknown Tag prefix error' it seems that the tag prefixes cannot connect some meta data from the assemblies in Sitefinity 5.1. However, I have consult our developers and they said that this behavior is coming from Visual Studio. It is not a problem in Sitefinity.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Beth
    Beth avatar
    25 posts
    Registered:
    20 Aug 2012
    11 Sep 2012
    Link to this post
    Are you opening the project up by going to File>Open>Web Site... ?
  6. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    21 Nov 2016
    12 Sep 2012
    Link to this post
    Hi all,

    I have open the project as a web site and I was able to reproduce the problem on our side. It seems that we have a bug in Sitefinity. I have logged in in our internal bug-tracking system. Hopefully we will be able to provide solution for the incoming releases. Apologies for the inconvenience. You can follow the bug status in PITS on this public URL.

    As a workaround what we would suggest you is to open the project from the SitefinityWebApp file as a Sitefinity web application.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  7. Beth
    Beth avatar
    25 posts
    Registered:
    20 Aug 2012
    12 Sep 2012
    Link to this post
7 posts, 0 answered