+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Updating Pages Error - Row not found: GenericOID@

Updating Pages Error - Row not found: GenericOID@

58 posts, 0 answered
  1. Mayvelous
    Mayvelous avatar
    43 posts
    Registered:
    26 May 2011
    04 Jul 2011
    Link to this post
    Hi,

    While updating pages on Sitefinity 4, we keep getting the following error.
    "Row not found: GenericOID@ ..." See attached files.

    We notice that it's somehow related to the page being locked out by another user. The weird thing is that the error stays for a while (15min to 2 days) even after unlocking it.

    Also get the same issue, if the user exit the page without saving or publishing the changes ie. to discard the changes. The message box pop up to confirm if they want to unsave changes and move from the page. Once click, the error appears.

    Could anyone advice how to fix/avoid this annoying error please.
    Thanks.
  2. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    04 Jul 2011
    Link to this post
    Hello May,

    Can you tell me if your project is an upgraded one or brand new? Please share more information about your setup and projects so I can try and reproduce the issue locally.  In the meantime can you please, check if the following query will return any results:

    select*
    from sf_page_node
    where content_id is not null and content_id not in(select content_id from sf_page_data)

    If the above query returns records, run the following script ( we would strongly recommend you backup your database before executing the script ):

    update sf_page_node
    set content_id = null, node_type = 1
    where content_id is not null and content_id not in(select content_id from sf_page_data)


    Greetings,
    Victor Velev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Mayvelous
    Mayvelous avatar
    43 posts
    Registered:
    26 May 2011
    05 Jul 2011
    Link to this post
    Thanks for your reply. The project sitefinity version is 4.1.1405.0 and no rows returns when I run the first query.
    As mentioned before, it only happens on some occasions. It's with IIS7 and DB is running on Microsoft SQL Server 2008 R2 (RTM) - 10.50.1600.1 (X64) Enterprise Edition (64-bit)

    We tried upgrading it to SP2 but our pages crashed after that so we had to rollback to previous state.
  4. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    05 Jul 2011
    Link to this post
    Hi May,

    Is it possible for you to attach your project to a FTP ( codebase and database ) so I can install it locally and investigate the issue in depth.

    All the best,
    Victor Velev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Stephen
    Stephen avatar
    11 posts
    Registered:
    21 Jul 2010
    06 Jul 2011
    Link to this post
    Also experiencing the same error.

    I'm on Oracle 10g with IIS 6 on Win2003. Curiously, it is only affecting pages that are locked; and even though I'm the only user on the system (Administrator), I can't unlock my own pages.

    Stopping and re-starting the application pool (or all of IIS) as Pavel found here temporarily clears the bug.
  6. Jeremy
    Jeremy avatar
    37 posts
    Registered:
    17 Jan 2011
    08 Jul 2011
    Link to this post
    We're getting this error now too. We're getting this error while trying to recreate half our website because pages crash after upgrading to SP1. Upgrading to SP2 didn't fix that problem so we're just recreating the pages. This is yet another fing bug that has made getting a 4.x website out the door a massive pain in the arse. I guess I'll just keep a RDP window open to the webserver and recycle the app pool every time our content editor messages me that he's getting the error. Brilliant.
  7. Steve
    Steve avatar
    3037 posts
    Registered:
    03 Dec 2008
    08 Jul 2011
    Link to this post
    I also get this for a while...then it magically goes away

    No idea what's causing it...
  8. Stephen
    Stephen avatar
    11 posts
    Registered:
    21 Jul 2010
    22 Jul 2011
    Link to this post
    Updated to SF 4.1 SP3, still seeing a similar error.

    Steps to reproduce errors I am seeing often:

    Click a page's checkbox. Click "Create a child of the selected page". Type in a name, then click "Create and go add content". Add a content block, fill it with content. Click "Save". Click "Publish".

    In many cases, it will work properly and the page will be available. In other cases, however, a message box is displayed:

    No row for Telerik.Sitefinity.Pages.Model.PageDraft ('sf_draft_pages') GenericOID@7e662036 PageDraft id=8f5e67e4-5d38-4762-a9e9-acd04d39a487

    Clicking okay causes the message box to pop again. And again. Terminating the browser and attempting the reload the Pages area causes the same message to repeat.

    Recycling the app pool remains the only means of regaining access to the Pages menu.

    If the above error does not occur, another failure mode is the page is created, but locked. Attempting to unlock it gives the following error:

    Row not found: GenericOID@45ff7eb1 PageData content_id=2e23389c-92dc-4661-afc8-f9e8ac44d34c
    UPDATE "sf_page_data" SET "locked_by"=?, "last_modified"=?, "voa_version"=? WHERE "content_id" = ? AND "voa_version"=?
    (set event logging to all to see parameter values)

    In this state, the page can not be manipulated until the app pool is recycled, but it is saved correctly and unlocked.
  9. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    26 Jul 2011
    Link to this post
    Hi Stephen,

    Can you share more details about your project - is your server load balanced environment or single server scenario? Do you use custom template for the parent page? Any additional information would be helpful.

    Kind regards,
    Victor Velev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  10. IanP
    IanP avatar
    29 posts
    Registered:
    01 Nov 2009
    28 Jul 2011
    Link to this post
    We're getting this too, here's what led to it (I was trying to replace our "About" Page with a new version based on the copied layout).

    1. Duplicate a Page that had the layout I wanted, named it "About 2".

    2. Drag 2 child Pages into it from our existing "About" Page.

    3. Delete the existing "About" Page. This required me to navigate away from the Pages screen as SF thought this page still had children.

    4. Back on the Pages screen, rename "About 2" to be "About".

    5. Try to edit the page and get this error.
  11. IanP
    IanP avatar
    29 posts
    Registered:
    01 Nov 2009
    28 Jul 2011
    Link to this post
    I forgot to say, this now affects all pages on our live site -- nothing can be edited. :(
  12. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    28 Jul 2011
    Link to this post
    Hello Ian,

    I have answered you in the support ticket. I hope you don't mind to keep the communication in one place.

    All the best,
    Victor Velev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  13. Jeremy
    Jeremy avatar
    37 posts
    Registered:
    17 Jan 2011
    04 Aug 2011
    Link to this post
    Keeping the conversation in Ian's support ticket, isn't helpful to the rest of us facing this same issue. Is there a fix for this yet. I have a Content Manager working on a site and every 1-2 pages he creates, he has to message me to go in and recycle the App Pool. What a joke.
  14. Samir Vaidya
    Samir Vaidya avatar
    261 posts
    Registered:
    05 Feb 2005
    05 Aug 2011
    Link to this post
    I encountered a similar issue and the resolution information can be found in my thread posting:

      http://www.sitefinity.com/devnet/forums/sitefinity-4-x/bugs-issues/solution-to-dbo-database-schema-problem.aspx

    It basically amounts to renaming my database schema (at least for SQL Server) to the user owned schema name.  For example, if my database schema is by default dbo.<table name> I would have to rename it to  mydbuser.<table name>

  15. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    05 Aug 2011
    Link to this post
    Hello Jeremy,

    Can you give us more details about your situation? Are you running your website in a NLB? Did you start to receive the error all of a sudden or some action led to it?

    Greetings,
    Victor Velev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  16. Syed Azeem
    Syed Azeem avatar
    1 posts
    Registered:
    22 Jun 2011
    07 Aug 2011
    Link to this post
    Hi all,

    We are having exactly the same issue as Ian and May do.

    Has anyone got any solution?
  17. RobertZ121
    RobertZ121 avatar
    64 posts
    Registered:
    14 Aug 2006
    10 Aug 2011
    Link to this post
    Got same problem.....

    Do we have a chance to get the new version of SF 4.2 within this week, that hopefully removes this error situation???

    Regards, Robert
  18. Mayvelous
    Mayvelous avatar
    43 posts
    Registered:
    26 May 2011
    11 Aug 2011
    Link to this post
    With the SP2 upgrade, the error very rarely appear now BUT
    just now I got the same error again and it went away once I refresh after a few min.
    So confusing when you don't understand what's the cause of it or how to get rid of it completely. :(
  19. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    11 Aug 2011
    Link to this post
    Hi May,

    We received several other requests with the same issue and we need some more time to investigate it. We will update all requests with our findings shortly.
    If you have some other information that would help us to narrow down the issue, please let us know.


    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  20. KMac
    KMac avatar
    133 posts
    Registered:
    15 Dec 2008
    18 Aug 2011
    Link to this post
    I was getting this quite often in 4.1 but hadn't seen it until today in 4.2. We're running a site on Azure and it seems to happen after using the admin side for a little while. Things start to get slower (wether that's Sitefinity or our Internet connection) I don't know, but eventually trying to publish a page takes forever and, not being patient I hit refresh. I can't 100% say that the next time I try to edit the page, I get this error but it seems to be pretty soon after.

    I did find that rebooting the instance on Azure seems to get rid of it. Hopefully that helps.

    Kalvin
  21. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    26 Aug 2011
    Link to this post
    Hi Kmac,

    The issue looks like related to the caching, because when you restart the server all resources are released. If you can replicate the issue on 4.2 you can attach the Upgrade and Error logs from App_Data folder and see if there is something logged in them.

    All the best,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Thank you for being the most amazing .NET community! Your unfailing support is what helps us charge forward! We'd appreciate your vote for Telerik in this year's DevProConnections Awards. We are competing in mind-blowing 20 categories and every vote counts! VOTE for Telerik NOW >>

  22. Steve
    Steve avatar
    4 posts
    Registered:
    16 Jun 2008
    29 Aug 2011
    Link to this post
    I am having the same problem jeremy has with having to run an issreset every few hours.

     Is there a resolution to this yet?
  23. Petya
    Petya avatar
    123 posts
    Registered:
    17 Oct 2016
    01 Sep 2011
    Link to this post
    Hi Steve,

    We are aware of this problem and we are working on it. We will do everything possible to provide a fix for the next service pack. Any additional information that you have will be highly appreciated. Sorry for the inconvenience!

    Best wishes,
    Petya
    the Telerik team

    Thank you for being the most amazing .NET community! Your unfailing support is what helps us charge forward! We'd appreciate your vote for Telerik in this year's DevProConnections Awards. We are competing in mind-blowing 20 categories and every vote counts! VOTE for Telerik NOW >>

  24. Chris
    Chris avatar
    1 posts
    Registered:
    30 Oct 2006
    16 Sep 2011
    Link to this post
    Unfortunately this issue also affects me and recycling the app pool requires close to a three hour warm-up on my site do to the need to first time compile every page. I just spent a week making sure I wouldn't need to recycle the app pool only to find out to make content changes I have to recycle the app pool. Any idea of when this will be corrected? 
  25. Steve
    Steve avatar
    4 posts
    Registered:
    16 Jun 2008
    19 Sep 2011
    Link to this post
    Thanks, any update, we go live in 2 weeks and need a resolution asap.

    ~Steve 
  26. Joel
    Joel avatar
    40 posts
    Registered:
    30 Nov 2010
    26 Sep 2011
    Link to this post
    Hey guys,

    We seem to find this problem more prevalent when we're running multiple worker processes on our IIS server. Down to a single worker process and we're okay for much longer. Some sort of concurrency issue, perhaps?

    Joel
  27. Pavel Iliev
    Pavel Iliev avatar
    140 posts
    Registered:
    18 Jul 2016
    27 Sep 2011
    Link to this post
    Hi Joel,

    Currently web garden is not supported by Sitefinity at the moment. So we don't recommend running IIS with multiple worker processes set. This might cause various problems. Do you have the problem with a single worker process?


    Best wishes,
    Pavel
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  28. Joel
    Joel avatar
    40 posts
    Registered:
    30 Nov 2010
    27 Sep 2011
    Link to this post
    Hi Pavel,

    It's much less frequent when we're running a single worker process. Are there plans to support scaling?

    Thanks!
    Joel
  29. Pavel Iliev
    Pavel Iliev avatar
    140 posts
    Registered:
    18 Jul 2016
    28 Sep 2011
    Link to this post
    Hello Joel,
    the issue is with very high priority already. We've made some improvements for the 4.2 SP1. The problem is that we can't reproduce it here - tested on Windows 7 32/64bit, 2008 32/64bit, different SQL server versions, and so on. We also tested many client projects. If you can provide some test case that we can reproduce it this will be of great help for us. What tell us what is your configuration?

    All the best,
    Pavel
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  30. Joel
    Joel avatar
    40 posts
    Registered:
    30 Nov 2010
    28 Sep 2011
    Link to this post
    Pavel,

    Maybe it's something to do with the amount and number of dependencies that we're forced to use for our internal system? I can send you our bin folder zipped. It's more than 2mb, (110mb) so I would need a location to send it other than this ticket.

    Thank you!
    Joel
58 posts, 0 answered
1 2