+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Email sending issue

Email sending issue

5 posts, 0 answered
  1. shraddha
    shraddha avatar
    87 posts
    Registered:
    18 May 2009
    19 Apr 2010
    Link to this post
    Hi,
    I am working on website created in sitefinity.
    One issue I m faicng is I can not able send any type of email through this website if I am using windows XP machine.
    Is there any solution for this??

    --Thanx
    Shraddha
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    19 Apr 2010
    Link to this post
    Hello shraddha,

    The OS could not be a reason for not being able to send an email. The problem could be if the WebService that the module uses is blocked, WebServiceProxy is not initialized or your SMTP server refuses to send the email.

    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. shraddha
    shraddha avatar
    87 posts
    Registered:
    18 May 2009
    19 Apr 2010
    Link to this post
    Hi,
    Thanx for the reply.
    But if I am running same code/ application from any other m/c having some other OS with same SMTP settings, its working properly.

    -- Thanx
    Shraddha
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    20 Apr 2010
    Link to this post
    Hi shraddha,

    There is some server settings that prevents the service from sending emails.

    Sincerely yours,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  5. shraddha
    shraddha avatar
    87 posts
    Registered:
    18 May 2009
    20 Apr 2010
    Link to this post
    Hi Ivan,
    Thanx for the reply.
    Can SMTP settings be OS specific??
    I am trying same Email seding code from 2003 m/c with same SMTP settings, then it is working properly with sitefinity. And that code without sitefinity from any OS is working properly.
    Only combination of OS xp and sitefinity is giving problem with the same SMTP. Also sitefinity newsletters section is failing to send emails with XP m/c.
    What can be the issue???

    --Thanx
    Shraddha
Register for webinar
5 posts, 0 answered