Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Nolics and Search Bots

Nolics and Search Bots

1 posts, 0 answered
  1. Jacques
    Jacques avatar
    427 posts
    28 Jun 2007
    17 Aug 2010
    Link to this post
    I've got another post open which no-one responded to so I'm starting a new thread which will hopefully be more clear.

    We're seeing warning events on our servers from the Sitefinity applications and they seem to happen when either Google Bot, Yahoo Slurp, MSN Bot or even Web Trends tries to access the site. These errors don't seem to occur with normal browser requests though.

    The errors seem to be coming from the Nolics data provider where a connection to the host is lost. The errors look like this:

    8/17/2010 1:16:31 AM [UNKNOWN]
    ID: 112de26c-cf03-4b1d-99ba-7aaf25b18239; Code: 3005; Occurrence: 2; Sequence: 4

    Application information:
        Machine name: hidden
        OS Version: Microsoft Windows NT 5.2.3790 Service Pack 2
        Product Version: 3.7.2096.2
        Application Path:
        Debug: False

    Process information:
        Process ID: 23552
        Process Name: w3wp

    Request information:
        Request URL: /Default.aspx
        Rewrite URL: http://www.understandingmyinsurance.ca/Default.aspx
        Url Referrer:     Is Authenticated: False
        Authentication Type:     User:     User Agent: Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
        User Address: hidden


    - L0 -------------------------------------------------------------------------------

    Exception Type: System.Data.OracleClient.OracleException

    Message: ORA-03135: connection lost contact

    Source: Nolics.Engine.v4.2

    Stack Trace:
       at Nolics.ORMapper.DataProviders.SQLDataProvider.Open()
       at Telerik.DataAccess.NolicsHelper.SetConnection(String connectionName, String providerName)
       at Telerik.Cms.Data.DefaultProvider.Initialize(String name, NameValueCollection config)
       at Telerik.ManagerBase`1.InstantiateProvider(ProviderSettings providerSettings, Type providerType)
       at Telerik.ManagerBase`1.InstantiateProvider(ProviderSettings providerSettings)
       at Telerik.ManagerBase`1.SetProvider(String providerName)
       at Telerik.ManagerBase`1..ctor(String providerName)
       at Telerik.Cms.CmsWorkflowService..ctor()
       at Telerik.Cms.CmsWorkflowService..cctor()

    If anyone could help we would appreciate it.
    The URL being referred to is absolutely valid so we can't see why this is happening.

1 posts, 0 answered