+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Please help on Vista Installation.

Please help on Vista Installation.

6 posts, 0 answered
  1. Terry
    Terry avatar
    4 posts
    Registered:
    01 Jun 2008
    01 Jun 2008
    Link to this post

    Hi guys,

    I've been playing around with this Sitefinity Project for the last 2 days, and have a couple of issues need to be addressed before i can continue.

    I have Window Vista Home Premium Version, and install Sitefinity 3.2 Community Version. by default, it doesn't have WindowsAuthentication feature, but i worked around to have it installed.

    My Authenticaion set up in IIS 7.0 like this,
    1) Default Web Site: all authentication is Disable.
    2) Default Web Site -> telerik: all authentication is Disable
    3) Default Web Site -> telerik -> Sitefinity 3.2 Community: AnonymousAuthentication IS ENABLE, asp.net Impersonation and windowsAuthentication are Enable as well.

    I have no problem with .template, or css not right, or DirectoryListingModule, i followed the suggestion and have it all done.

    If you look at my setting, the third item doesn't look right, since in forum, they suggest to disable Anonymous Authentication, but if i follow, the whole sites doesn't come up, it stops from the very beginning with this error message:

    Server Error in Application "Default Web Site/telerik/Sitefinity3.2.Community"
    HTTP Error 401.2 - Unauthorized
    Description: You are not authorized to view this page due to invalid authentication headers.
    Error Code: 0x80070005
    Notification: AuthenticateRequest
    Module: IIS Web Core
    Requested URL: http://localhost:80/telerik/Sitefinity3.2.Community/
    Physical Path: C:\Program Files\telerik\Sitefinity3.2 Community\ProjectManager\
    Logon User: Not yet determined
    Logon Method: Not yet determined
    Failed Request Tracing Log Directory: C:\inetpub\logs\FailedReqLogFiles
    Handler: StaticFile

    I have to Enable this Authentication, and it seemed to work well. When i run the sample website, it also need to have the same setup for Authentications.

    The issue i've got when create New Project, for the very first time, i swear that one of my setting that made it work smoothly, it asked for which database server i want to create on, and i chose SQL 2005, which i had installed before, it has been sucessfully create the database. But when i re-install sitefinity, i couldn't make it to work again. I forgot the setting i had before.

    Currently, when create new project, if i leave AnonymousAuthentication as IUSR, it doesn't allow me to create virtual application, the error is "The account, you have authenticated with, has no permissions to create virtual directories. Please make sure that windows authentication is enabled." which is fine. So i change anonymousAthentication to Application Pool Identity, the process seemed like to run smoothly, it created new folder and try to copy files to this folder, (i have been assigned permissions to for Network Service account), but it failed and delete this folder afterward, the error is: "Unable to create the virtual directory: Unknown name. (Exception from HRESULT: 0x80020006 (DISP_E_UNKNOWNNAME))"

    Please assist me with Vista setting, these errors have prevent me from goin any further.

    thank you very much for paying attention to my problem.

  2. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    04 Jun 2008
    Link to this post
    Hello Terry,

    I'm not really sure what your IIS settings and user permissions look like now, but I think the following sections of our online Troubleshooting might help you, as they cover various settings and aspects related to your problem, authentication and permissions:
    If none of these work for you, you could try creating a project with EmptyProject. It is described how to do it in the mentioned resorce as well.

    Do let us know about the results.

    Kind regards,
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  3. Brian
    Brian avatar
    14 posts
    Registered:
    01 Dec 2007
    30 Nov 2008
    Link to this post
    You should make sure you installed all the Web Mangement Tools for IIS7.

    You can check this by:

    - Navigate to Programs & Features > Turn Windows features on or off
    - Under Internet Information Services make sure you enable Web Management Tools by checking the checkbox.

    Hit ok.  Try again.  Works great! 
  4. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    01 Dec 2008
    Link to this post
    Hello Brian,

    Thank you for sharing your solution.
    I guess that Terry solved his problem since he posted this 5 months ago :) Still, your answer might be valuable to some of the other community members.

    Kind regards,
    Georgi
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  5. Terry
    Terry avatar
    4 posts
    Registered:
    01 Jun 2008
    01 Dec 2008
    Link to this post
    Urgggg....I have written long paragragh and it caused my session expired when post reply, all gone.

    Anyway, thank you for all your sharing experiences and i'm sorry for being off that long.

    The issue on mine was fixed. This is due to my Vista Home lack of authentication part in IIS 7.0. There's also a trick to install this part on my computer. My director and i spend all night to compare, research and finally figure out how to play this trick. But it still get a lot of limitation with this version of Windows operation. Therefore, I would not recommend to install this product on Windows with Home or Home Premium edition, it's really a pain due to lack of lots of configurations. I'm now running into lots of other issues with my machine, i first liked it because of using IIS 7, but now i turn down to Wins 2003K and IIS 6.0, it's really stable and work really well.

    Once again, really thankful to Georgi and Brian for your sharing solution, this is really good product and i plan to use it for long time building web stuff. 

    Regards,
    Terry 
  6. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    02 Dec 2008
    Link to this post
    Hello Terry,

    Thank you for your nice words. I can assure you that we are constantly working on improving our CMS.

    Greetings,
    Georgi
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
Register for webinar
6 posts, 0 answered