+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Designing & Styling / modules / layouts are always left

modules / layouts are always left

4 posts, 0 answered
  1. Nikodem
    Nikodem avatar
    5 posts
    Registered:
    18 May 2011
    19 May 2011
    Link to this post
    Hi guys,

    First of all: I'm sorry for my english..
    I've a little big problem with the layout function of Sitefinity CMS 4.0 (Community Version).
    It doesn't work how i expected.
    Well a picture says more than thousand of my wrong words:
    Picture 1
    Picture 2

    Can someone tell me what I'm doing wrong? If i'm doing something wrong..
    (PS: I know that i'm within the template section but if i create a page, the result is the same!)

    Thanks
    Niko
  2. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    20 May 2011
    Link to this post
    I would assume that the total of both DIV the one for the ContentBlock and the one for the Image are wider then the total they can take up. So the second div is pushed down.

    Lets say you have the following design

    <div id="content">
    <div id="content_left">Text</div><div id="content_right"><img ...... /></div>
    </div>

    Now assume this

    content div has 900 pixel
    content_left has 500 pixel
    content_right has 401 pixel

    Since content_left and content_right are wider then 900 pixel there is no space for content_right and the poor <div> gets pushed to the next line.

    I have the webdeveloper bar on my firefox where I can show the div layout.

    Alternatively (I dont know how you are set up) give your divs in css some background-color:red; and some background-color:blue; for the other one.

    Then you will see what is going on.

    ----------
    On the other hand I could be totally off.

    Markus
  3. Nikodem
    Nikodem avatar
    5 posts
    Registered:
    18 May 2011
    20 May 2011
    Link to this post
    But it's everything directly taken from sitefinity. There is nothing custom there, so why it doesn't work like it looks?
    I mean, i downloaded it, installed it, used the basic theme, used a basic template, put a "75% 25%" split in there and inserted an image and a textbox. That is what i did.
    I expected that it will look like i designed it. I don't want to do that by hand with css ( i could do it, i know how this works) but my question is, why the standard settings of sitefinity doesn't work like they look?
    I hope you can understand me :x

    Greetings
    Niko
  4. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    21 May 2011
    Link to this post
    Dear Niko

    Sorry I just wanted to help you find the cause of the problem.

    At the moment SF has some glitches and everything we can do to find the causes of problems help Telerik fix it faster.

    I know it feels a bit like beta testing but your feesback will be highly appreciated and help make SF better then the previous version.

    Markus
4 posts, 0 answered