1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / SF 5.1 won't load after move to production

SF 5.1 won't load after move to production

4 posts, 0 answered
  1. Russell
    Russell avatar
    15 posts
    Registered:
    23 Sep 2011
    15 Aug 2012
    Link to this post
    I have an SF 5.1 site that works great on my workstation, but once I moved it to a production server, pretty much the site is broke.  For example: when I try to go into the backend any section other than the dashboard give a 404.0 not found error.  Firebug shows http://localhost/Sitefinity/Services/Content/NewsItemService.svc/?managerType=&providerName=&itemType=Telerik.Sitefinity.News.Model.NewsItem&provider=&sortExpression=LastModified%20DESC&skip=0&take=50 itemType=Telerik.Sitefinity.News.Model.NewsItem
    managerType=
    provider=
    providerName=
    skip=0
    sortExpression=LastModified DESC
    take=50
    generates the 404.0 error.  Images on the site itself are also getting 404 errors.  Looking at the SF error log shows: 08/15/2012 12:06:54
    Type : System.Web.HttpException, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a
    Message : Failed to authenticate. Reason: Unknown
    Source : Telerik.Sitefinity
    Help link : 
    WebEventCode : 0
    ErrorCode : -2147467259
    Data : System.Collections.ListDictionaryInternal
    TargetSite : Boolean IsBasicAuthenticaton(System.Web.HttpContextBase)
    Stack Trace :    at Telerik.Sitefinity.Security.SecurityManager.IsBasicAuthenticaton(HttpContextBase context)
       at Telerik.Sitefinity.Security.SecurityManager.AuthenticateRequest(HttpContextBase context)
       at Telerik.Sitefinity.Web.SitefinityHttpModule.AppContext_AuthenticateRequest(Object sender, EventArgs e)
       at System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
       at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)


    Additional Info:


    MachineName : TEST-HQ-WEBDEV
    TimeStamp : 8/15/2012 6:06:54 PM
    FullName : Telerik.Sitefinity.Utilities, Version=5.1.3270.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b28c218413bdf563
    AppDomainName : /LM/W3SVC/6/ROOT-2-129895275214708547
    ThreadIdentity : 
    WindowsIdentity : NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
    Requested URL : http://10.100.100.146/
    I'm not having any problems with the database, I even moved the mdf to the same server.  I can log into the backend, just can't do anything there.  
    Again, this site works just fine on my workstation.


    Category: ErrorLog


    Priority: 0


    EventId: 90000


    Severity: Error


    Title:Enterprise Library Exception Handling


    Machine: TEST-HQ-WEBDEV


    App Domain: /LM/W3SVC/6/ROOT-2-129895275214708547

  2. Andrei
    Andrei avatar
    10 posts
    Registered:
    16 Apr 2012
    16 Aug 2012
    Link to this post
    Very strange. I don't even know where to start, so I will ask some probing questions.
    1 - When you "Rebuild" the Solution it gets rid of loads of DLLs. So have you checked that all the DLLs are present in the bin?
    2 - Have you checked that all the files it complains about are "Included" in the Project and get published when you hit "Publish" on the Project?
    3 - Have you made a Backup copy of the Database in Full mode and restored it on the Production Server?
    4 - Obviously, you have double-checked the Connection Strings?

    Thats's all for now.
    Andrei
  3. MB
    MB avatar
    302 posts
    Registered:
    09 Jan 2005
    16 Aug 2012
    Link to this post
    I seem to recall encountering an EventID 90000 as having something to do with logging and not having write access - might be worth checking that NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE  has full access to the App_Data folder.
  4. Russell
    Russell avatar
    15 posts
    Registered:
    23 Sep 2011
    17 Aug 2012
    Link to this post
    Turns out the problem was a miss configuration on the server.  It didn't have the .net 3.51 features installed for web services.
4 posts, 0 answered