+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / Blog posts control issue

Blog posts control issue

5 posts, 1 answered
  1. kiran
    kiran avatar
    43 posts
    Registered:
    17 Nov 2010
    23 Feb 2011
    Link to this post

    Hello,

    I have been trying to figure out an issue we are having with multiple blog posts control on a page for some time now.We have two Master templates that we use for our web site. We have a blog post control in the third column of the Master template to display just the summary of latest blog items in the third column. We use these master templates to create individual pages.  We have a page called as a blog page where we use the blog post control to display the entire contents of the post items in main content of the page. We are displaying the tags for each post item on this particular blog control in main content of the page so that people can look at all the posts with the same tags.

     
    And we know that when you click on a tag it filters the postings on the same page by adding the query string at the end of the present page something like: “blog.aspx+ BlogTagID=2d33a064-4b4f-408c-b4ea-8b7a09d84dfb”. As expected this works fine and it filters the blogs item for the control in the center of the page. But, the main problem here is that it also filters the posts for the blog control that we have in the third column of our Master page.  So is there any way that we can stop this from happening, meaning these two controls can be independent of each other. Is there any way that we can set a property in the blog post control so that the blog control in the main content of the page is independent with the blog control in the third column, as we just want the control in the center of the page to filter the posts according to the tags and not the blog control in the third column. Could you please provide us with the opinions that we use to remedy this issue.

    Thank you for all your time and support. Please advice.

    Regards,

    Kiran.

  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    28 Feb 2011
    Link to this post
    Hi kiran,

    In both the BlogPosts controls you have the same TagItemKey. If you want to filter only one of the controls, the value of TagItemKey should be different in the controls.

    Greetings,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Registration for Q1 2011 What’s New Webinar Week is now open. Mark your calendar for the week starting March 21st and book your seat for a walk through all the exciting stuff we ship with the new release!
  3. kiran
    kiran avatar
    43 posts
    Registered:
    17 Nov 2010
    28 Feb 2011
    Link to this post
    Hello Ivan,

    Thank you for your reply. As suggested, I have removed the "BlogTagID" value for the TagItemKey property for one of the controls. I just made the field empty and saved the page. But, it seems that when I edit the blog post control again the TagItemKey has the "BlogTagID" value in it which I deleted before. So, how can make the TagItemKey value different for both the controls, is it something like "BlogTagID1" and "BlogTagID" for the two controls. Could you please let me know what values I can place in these two different controls as the value comes back even if I make it empty from one of the blog post control.

    Thank you for all your help.
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    28 Feb 2011
    Link to this post
    Hello kiran,

    If the value is empty we set the default property value. Please use a string that is different from  BlogTagID

    Greetings,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Registration for Q1 2011 What’s New Webinar Week is now open. Mark your calendar for the week starting March 21st and book your seat for a walk through all the exciting stuff we ship with the new release!
    Answered
  5. kiran
    kiran avatar
    43 posts
    Registered:
    17 Nov 2010
    28 Feb 2011
    Link to this post
    Hello ,

    Thank you for the reply. It did work and that is good to know that you set the default value.

    Thank you,
    Kiran.
Register for webinar
5 posts, 1 answered