1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / Upload control as DLL failed

Upload control as DLL failed

5 posts, 0 answered
  1. FIMS Computing Services FIMS - UWO
    FIMS Computing Services FIMS - UWO avatar
    9 posts
    Registered:
    16 Dec 2005
    11 Mar 2010
    Link to this post
    I am trying to upload a control implemented as a dll following the instructions in
    http://www.sitefinity.com/help/developer-manual/controls-adding-controls-to-sitefinity.html

    And I am getting the following error:

    Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.

    The dll is actually being uploaded to the bin directory of the site but the control never appears in the list of controls that I can add to a page.

    Has anyone seen this before?

    Thanks
    Charles
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    11 Mar 2010
    Link to this post
    Hi FIMS Computing Services FIMS - UWO,

    Could you send us the stack error ( if it is not shown on the screen check App_Data/sitefinity.log) or a screenshot of error.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. FIMS Computing Services FIMS - UWO
    FIMS Computing Services FIMS - UWO avatar
    9 posts
    Registered:
    16 Dec 2005
    11 Mar 2010
    Link to this post
    I have enclosed a screen shot of the error. Nothing appears to be added to the SiteFinity.log file in the AppData folder (I renamed the old log and a new one was not created).

    I recently upgraded from 3.6 to 3.7 if that makes any difference.

    Thanks
    Charles
  4. FIMS Computing Services FIMS - UWO
    FIMS Computing Services FIMS - UWO avatar
    9 posts
    Registered:
    16 Dec 2005
    12 Mar 2010
    Link to this post
    I got the control to work by copying the dll to the bin directly and modifying the web.config manually.  The reason it may have failed is that my control dll had a reference to another dll. When I added both dll's to the bin directory everyting worked.

    Thanks
    Charles
  5. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    14 Mar 2010
    Link to this post
    Hello FIMS Computing Services FIMS - UWO,

    Thanks for getting back to me. I am glad to hear that everything is working fine now. I am closing the request for now. Let me know if there are any further issues/questions.

    Best wishes,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
Register for webinar
5 posts, 0 answered