1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / 4.1 SP2 error - Multiple controls with the same ID

4.1 SP2 error - Multiple controls with the same ID

8 posts, 0 answered
  1. Stephen
    Stephen avatar
    14 posts
    Registered:
    12 Jan 2011
    21 Jun 2011
    Link to this post
    Hi, after upgrading to 4.1SP2 I now get this error when browsing to the 'pages' list in the CMS.

    Any ideas?

    Type : System.Web.HttpException, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a
    Message : Multiple controls with the same ID 'ctl04$frontendPagesListView$ctl00$ctl00$sidebar$languages' were found. Trace requires that controls have unique IDs.
    Source : System.Web
    Help link : 
    WebEventCode : 0
    ErrorCode : -2147467259
    Data : System.Collections.ListDictionaryInternal
    TargetSite : Void AddNewControl(System.String, System.String, System.String, Int32, Int32)
    Stack Trace :    at System.Web.TraceContext.AddNewControl(String id, String parentId, String type, Int32 viewStateSize, Int32 controlStateSize)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Control.BuildProfileTree(String parentId, Boolean calcViewState)
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

    FullName : Telerik.Sitefinity.Utilities, Version=4.1.1487.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b28c218413bdf563
  2. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    21 Jun 2011
    Link to this post
    Hello Stephen,

    Please check the following KB Article - http://www.sitefinity.com/devnet/kb/sitefinity-4-x/duplicate-control-ids-after-upgrading-to-sitefinity-4-1.aspx
    It seems you are upgrading to 4.1SP2 with a version prior to 4.1.

    Kind regards,
    Georgi
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Stephen
    Stephen avatar
    14 posts
    Registered:
    12 Jan 2011
    22 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Georgi,

    I'm upgrading from 4.1sp1 which was previously upgraded from 4.0. 4.1sp1 was working fine.

    The page receiving the error is the sitefinity/pages though not one of my pages.

    I can browse my frontend site without errors.

    I was able to resolve the errors by disabling trace outputs in my web.config file but that has not fixed the underlying problem.
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    22 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Stephen,

    You can try querying the database

    [sf_control_properties] where nme = 'ID' and change the val property so there are not equal records for val column.

    You can check duplicate IDs with simple query

    SELECT val, count(val) 'Count'
    FROM sf_control_properties where nme = 'ID' GROUP BY val HAVING COUNT(val) > 1

    If you are going to change some ids, please use a database backup for this.


    Greetings,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Stephen
    Stephen avatar
    14 posts
    Registered:
    12 Jan 2011
    24 Jun 2011
    Link to this post
    I'm getting the same error with a fresh install/clean db.

    When I add the following to the web.config I get the above error.

    <trace enabled="true" pageOutput="false" requestLimit="999" localOnly="false" />

    Stephen
  6. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    24 Jun 2011
    Link to this post
    Hello Stephen,

    I managed to replicate the issue and will log it for further investigation. I updated your points for reporting this issue to us. For the time being you can use WCF service trace

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms732023.aspx

    I suppose that the problem comes from the conditional templates that we use, because there are controls with the same IDs, but we need to spend more time and investigate this deeply.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  7. nice
    nice avatar
    4 posts
    Registered:
    25 Jun 2011
    25 Jun 2011
    Link to this post
    hey I am getting the same error, and was not able to solve this one, can you tell me the exact solutions.
  8. Mark
    Mark avatar
    147 posts
    Registered:
    01 Jun 2010
    30 Jun 2011
    Link to this post
    +1 for same error. Was running 4.1 SP1 (1405) with no problems, and have upgraded to 4.1 SP2 and have consistently seen this problem.
8 posts, 0 answered