Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Adding a custom module give "Could not load type" error

Adding a custom module give "Could not load type" error

2 posts, 1 answered
  1. James
    James avatar
    1 posts
    22 Apr 2013
    24 Jun 2015
    Link to this post

    I have a working custom module but I need multiple versions so I copied it and renamed the files according then made changes as needed. I was sure to replace references to the copied file to the new files.

    I updated my Toolboxesconfig.config file accordingly under my currently working module:

     <add enabled="True" type="~/Custom/Forms/CaringTogetherLetterWhaleShark/CaringTogetherLetterWhaleShark.ascx" title="Caring Together Letter - Whale Shark" visibilityMode="None" name="CaringTogetherLetterWhaleShark" />

    I then uploaded my new modules into the same place as my others, updated the Toolboxesconfig.config file and did a reset by doing this: "Administration -> Settings -> User Authentication" and selecting "save changes". I did this according to http://docs.sitefinity.com/administration-application-restart.

    My new modules show up at the expected location in the toolbox but when I try to add them I get the error

     Could not load type 'SitefinityWebApp.Custom.Forms.CaringTogetherLetterWhaleShark.CaringTogetherLetterWhaleShark'.

     I've double check but everything seems to be registered and I've replaced the needed areas in the new files from the copied files.

  2. Steve
    Steve avatar
    3037 posts
    03 Dec 2008
    24 Jun 2015 in reply to James
    Link to this post
    The SitefinityWebApp.dll has been updated?
2 posts, 1 answered