+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Blog editing doesn't work in Sitefinity 6.0

Blog editing doesn't work in Sitefinity 6.0

14 posts, 0 answered
  1. UI Crew
    UI Crew avatar
    151 posts
    Registered:
    27 Sep 2012
    02 May 2013
    Link to this post
    Hi,

    Fired up Sitefinity 6.0 and went to Blogs module and clicked on an existing blog to view the posts in admin the site errored.

    So I created a new blog and had the same issue.

    Any ideas? Error log:

    Timestamp: 5/2/2013 10:35:36 AM
    Message: HandlingInstanceID: e4ea1257-fd6f-4b23-9fd6-e84fb4dc65a2
    An exception of type 'System.ArgumentNullException' occurred and was caught.
    ----------------------------------------------------------------------------
    05/02/2013 20:35:36
    Type : System.ArgumentNullException, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089
    Message : Value cannot be null.
    Parameter name: A name is required to construct the URL for the dialog
    Source : Telerik.Sitefinity
    Help link : 
    ParamName : A name is required to construct the URL for the dialog
    Data : System.Collections.ListDictionaryInternal
    TargetSite : System.String GetNavigateUrl(Telerik.Sitefinity.Web.UI.Backend.Elements.Contracts.IDialogDefinition, System.String, System.String)
    Stack Trace :    at Telerik.Sitefinity.Web.UI.Backend.Elements.Contracts.DialogDefinitionExtentions.GetNavigateUrl(IDialogDefinition dialogDefinition, String dialogName, String parameters)
       at Telerik.Sitefinity.Web.UI.ItemLists.ItemsListBase.ConstructDialog(IDialogDefinition dialog)
       at Telerik.Sitefinity.Web.UI.ItemLists.ItemsListBase.ConstructList()
       at Telerik.Sitefinity.Web.UI.ItemLists.ItemsListBase.InitializeControls(GenericContainer container)
       at Telerik.Sitefinity.Web.UI.SimpleView.CreateChildControls()
       at System.Web.UI.Control.EnsureChildControls()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal()
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

    Additional Info:

    MachineName : AMAZONA-NT94267
    TimeStamp : 5/2/2013 10:35:36 AM
    FullName : Telerik.Sitefinity.Utilities, Version=6.0.4100.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b28c218413bdf563
    AppDomainName : /LM/W3SVC/9/ROOT-1-130119644592862239
    ThreadIdentity : seth.uicrew
    WindowsIdentity : IIS APPPOOL\NexusChurch
    Requested URL : http://www.nexuschurch.com.au/Sitefinity/Content/Blogs/BlogPosts/test/?provider=OpenAccessDataProvider

    Category: ErrorLog
    Priority: 0
    EventId: 90000
    Severity: Error
    Title:Enterprise Library Exception Handling
    Machine: AMAZONA-NT94267
    App Domain: /LM/W3SVC/9/ROOT-1-130119644592862239
    ProcessId: 8728
    Process Name: c:\windows\system32\inetsrv\w3wp.exe
    Thread Name: 
    Win32 ThreadId:6860
    Extended Properties: 
    ----------------------------------------


    Thanks,

    Seth
  2. Irena Pankova
    Irena Pankova avatar
    3 posts
    Registered:
    21 Oct 2016
    06 May 2013
    Link to this post
    Hello Seth,

    Thank you for contacting Telerik Support.

    Unfortunately I can not recreate this problem.

    Can you please provide additional information from which version did you upgrade to 6.0.4100?
    Additionally please share your project and database on:

    Set FTP in Active Mode!
    IP address: 82.103.64.22
    Username: Seth
    Password: Tq#o3j]D[FR

    Kind regards,
    Irena Pankova
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. psus
    psus avatar
    5 posts
    Registered:
    19 Apr 2006
    06 May 2013 in reply to Irena Pankova
    Link to this post
    me too, also got the same problem after upgrade to version 6.0.4100.0

    this did the trick
    http://www.sitefinity.com/developer-network/knowledge-base/exception-is-thrown-when-clicking-on-an-existing-blog-to-view-the-posts-in-the-backend-afetr-upgrade-to-6.0
  4. Michael
    Michael avatar
    67 posts
    Registered:
    16 Mar 2012
    06 May 2013
    Link to this post
    We are also seeing this behavior.
  5. Steve
    Steve avatar
    3037 posts
    Registered:
    03 Dec 2008
    06 May 2013
    Link to this post
    Have a ticket with this already solved...here's the response

    How to fix the problem now?

    Choose one of the following options:

    1. From advanced settings UI. Go to Advanced -> Settings -> Advanced, open Blogs -> Controls -> PostsBackend -> Views -> PostsBackendList -> Dialogs -> ContentViewEditDialog on preview element and set the following properties:

    ID to ContentViewEditDialog on viewProperties

    Name (The name of the dialog...) to ContentViewEditDialog

    Name (The command name...) to viewProperties

    (please ignore that the titles of the name and command name properties are the same - this is another issue)



    2. Open ~/App_Data/Sitefinity/Configuration/BlogsConfig.contentViewControls.PostsBackend.views.PostsBackendList.config and change the ID property manually:

    <add height="" width="" initialBehaviors="Default" behaviors="Default" autoSizeBehaviors="Default" isfullscreen="False" visiblestatusbar="False" visibletitlebar="False" params="?ControlDefinitionName=PostsBackend&ViewName=BackendBlogPreviewPostView&SuppressBackToButtonLabelModify=true&backLabelText=Back to Posts&parentId=b07c4519-1537-49a0-8e8d-7498fe41d338&parentType=Telerik.Sitefinity.Blogs.Model.Blog" ismodal="False" destroyOnClose="False" ReloadOnShow="False" id="ContentViewEditDialog on viewProperties" />
  6. Michael
    Michael avatar
    67 posts
    Registered:
    16 Mar 2012
    06 May 2013 in reply to Steve
    Link to this post
    Excellent, thanks, I was just about to submit one. We are still doing testing before we push 6.0, and likely waiting for the first hotfix patch, but if Telerik takes a while to do that, it's good to know this option is out there already.
  7. Boyan Barnev
    Boyan Barnev avatar
    1429 posts
    Registered:
    06 Dec 2016
    09 May 2013
    Link to this post
    Hi everyone,

    @ Steve - thanks a lot for reporting the issue in first place, and helping the community in coping with that behavior.

    We have released a KB article today, which addresses the issue, and will be working on including a fix for it in the upcoming releases.

    Regards,
    Boyan Barnev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  8. Mark
    Mark avatar
    147 posts
    Registered:
    01 Jun 2010
    17 May 2013
    Link to this post
    I'm having this same problem when I click on a List after upgrading to 6.0. It doesn't appear the KB article is 100% comparable because I can't get to the edit screen before I see the error.

    Anyone else seeing this?
  9. Patrick Dunn
    Patrick Dunn avatar
    237 posts
    Registered:
    03 Nov 2014
    22 May 2013
    Link to this post
    Hi Mark,

    I noticed you have since closed your support ticket for this issue. Is your problem resolved? If not please let me know and if it is would you mind sharing your fix here with the community?

    Thanks so much!

    Regards,
    Patrick Dunn
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  10. Jaime
    Jaime avatar
    28 posts
    Registered:
    01 Mar 2010
    06 Jun 2013 in reply to Mark
    Link to this post
    I'm seeing this behavior with lists after I upgraded to 6. If there is a fix for this for Lists please share.

    Thanks,
    Jaime
  11. Steve
    Steve avatar
    3037 posts
    Registered:
    03 Dec 2008
    06 Jun 2013 in reply to Jaime
    Link to this post
    You're right, I tweeted them about it...last week(ish) KB wasn't updated it seems

    Just follow the same post but replace blog with list, it'll make sense
    http://www.sitefinity.com/developer-network/knowledge-base/exception-is-thrown-when-clicking-on-an-existing-blog-to-view-the-posts-in-the-backend-afetr-upgrade-to-6.0
  12. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    29 Jul 2013
    Link to this post
    Seems this was not addressed in 6.1 either.  I upgraded a site from 5.2 >> 6.0 >> 6.1.  When trying to view posts I was presented with an Error: name must not be null.  After following the KB article mentioned above the issue seems to be resolved.
  13. Ryan Witt
    Ryan Witt avatar
    1 posts
    Registered:
    07 Aug 2003
    14 Aug 2013
    Link to this post
    Jonathan - I confirm that it happened for us, too. The linked article for 6.0 fixed our issue.
  14. Chris
    Chris avatar
    49 posts
    Registered:
    20 Jul 2010
    24 Sep 2013
    Link to this post
    Thank you Steve, your postings have saved me again. I hope telerik pays you!
14 posts, 0 answered