+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Error Creating Translation of Content Item

Error Creating Translation of Content Item

6 posts, 0 answered
  1. Jared
    Jared avatar
    122 posts
    Registered:
    04 Apr 2013
    01 Oct 2013
    Link to this post
    I have a custom Content Type in which I am attempting to create translations of the "EN" version.  I am getting the following error and uncertain why this is happening.  We have other Content Items that we have translated with no problems, but just one specific item is not working.  Any help or resolution would be greatly appreciated.  Thank you!

    An item with the url 'URL NAME' already exists
  2. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    02 Oct 2013 in reply to Jared
    Link to this post
    Hi Jared,

    I have had this before, but unfortunately I can't give you a decent solution for it. It happened randomly within different versions of Sitefinity. From version 6.0 and up I experienced not any issues yet.

    Most of the time there already has been an AdditionalUrl defined on one of the pages, meaning that Sitefinity can't save the page if it has the same UrlName. Try to check if this is the case?
    You can see the Additional Urls inside the Page Properties.

    Kind regards,
    Daniel
  3. Jared
    Jared avatar
    122 posts
    Registered:
    04 Apr 2013
    02 Oct 2013 in reply to Daniel Plomp
    Link to this post
    This is not a page we are creating a translation of.  It is a Content Item.  We have seen it before, but the issue is isolated to only certain items and not all items.  We are running on version 5.4  4040.
  4. Kaloyan
    Kaloyan avatar
    272 posts
    Registered:
    08 Dec 2016
    04 Oct 2013
    Link to this post
    Hi guys,

    @ Jared
    I have some difficulties to reproduce this problem on my test project. My suggestion is to try to delete the problematic item and to try to create it again. If you share some detailed information about your custom content type we will get a better picture of the problem.

    You can also try to upgrade a copy of your project to version 6.0 and to inspect for this problem. This problem could be specific for version 5.4.

    Regards,
    Kaloyan
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Jared
    Jared avatar
    122 posts
    Registered:
    04 Apr 2013
    07 Oct 2013 in reply to Kaloyan
    Link to this post
    We cannot upgrade to 6.0 at this time.  The effort and risk in doing this will be high.  Here are the fields we are using in this Content Type:

    Title: Short text 
    Content: Long text
    ItemUrl: Short text
    Category: Classification
    CssClass: Short text
    TabName: Short text
    BackgroundImage: Media (images, videos, files)
    DisplayOrder: Number 
  6. Kaloyan
    Kaloyan avatar
    272 posts
    Registered:
    08 Dec 2016
    10 Oct 2013
    Link to this post
    Hello Jared,

    I have tried to create a module using the fields from your last post, but on my test project everything work as expected. I was able to translate my items without any problems. You can try to recreate this module and then to inspect if the problem still persist when using it.

    Regards,
    Kaloyan
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
6 posts, 0 answered