+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Licence upgrade issues

Licence upgrade issues

12 posts, 0 answered
  1. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013
    Link to this post
    I have started developing a site with the Standard licence but have been told it should have been the Professional licence. I have downloaded a professional trial licence and updated it on my local environment but it doens't seem to have picked up the new licence.

    This is all on the Visual Studio development server, which I restart each time I make a configuration change.

    The specific functionality I am looking for the the responsive design. I created a new blank project with the professional licence file and it all worked, there was a menu under Design in the backend called Responsive & Mobile design. This does not appear in the site with the upgraded licence.

    Any one got any ideas on this?
  2. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    01 Jul 2013 in reply to David
    Link to this post
    Confirm that the Module is Active:
     Administration >> Modules >> Responsive & Mobile design 

  3. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013 in reply to Jonathan
    Link to this post
    Hi

    Apparently it is active, along with other modules I recognize as being in Professional.

    Thanks,
    David
  4. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    01 Jul 2013 in reply to David
    Link to this post
    Did you change the license using:
     Administration >> Version and Licenesing
    Then Activate new

    You should be able to confirm which license it is "seeing"  there.
  5. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013 in reply to Jonathan
    Link to this post
    Hi

    I initially activated the new license through this screen. It currently shows the edition as Professional.

    Thanks,
    David
  6. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    01 Jul 2013 in reply to David
    Link to this post
    Can you Deactivate the module then reactivate, sometimes that helps. The "bump" the web config
  7. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013 in reply to Jonathan
    Link to this post
    Hi

    No luck. I deactivated the module, stopped the webserver, restarted site, activated module, stopped and restarted the server.

    Still no menu entry.

    Thanks,
    David
  8. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    01 Jul 2013 in reply to David
    Link to this post
    Did you modify the web.config so the site recompiles? Like put a single space somewhere as save it
  9. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013 in reply to Jonathan
    Link to this post
    Hi

    I have just tried deactivateing the module, modifying the web.config, re-activating the module, modifying the web.config. Still no menu.

    If I go into a page, under the More Actions menu button, there is an option to Preview for Smartphones & tablets and it shows in a preview fine. It is like everything is installed and working, just not the menu option I need to get at.

    Thanks,
    David
  10. Jonathan
    Jonathan avatar
    119 posts
    Registered:
    19 Dec 2012
    01 Jul 2013 in reply to David
    Link to this post
    You're not by chance using a multi-site license?  If so it might have to be Activate for each site.
  11. David
    David avatar
    38 posts
    Registered:
    05 Apr 2012
    01 Jul 2013 in reply to Jonathan
    Link to this post
    Hi

    As far as I know I am using the plain old Professional trial licence downloaded from the My Account area of Sitefinity.com.
    There should not be any multiple sites confusing things.

    Thanks again for your help
    Thanks,
    David
  12. Stefani Tacheva
    Stefani Tacheva avatar
    718 posts
    Registered:
    06 Dec 2016
    04 Jul 2013
    Link to this post
    Hi,


    Try to reinstall the responsive design module first. Go to App_Data/Sitefinity/Configuration/SystemConfig.config and remove the version of ResponciveDesign:
    <add version="6.0.4210.0" name="Scheduling" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Search" />
    <add version="6.0.4210.0" name="News" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Blogs" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Events" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Libraries" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Forms" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Lists" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Analytics" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Newsletters" />
    <add version="6.0.4210.0" name="GenericContent" />
    <add version="6.0.4210.0" name="ControlTemplates" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Migration" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Ecommerce" />
    <add version="6.0.4210.0" name="ModuleBuilder" />
    <add  name="ResponsiveDesign" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Publishing" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Forums" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Thunder" />
    <add version="6.0.4210.0" name="Personalization" />
    <add version="6.0.4210.0" name="MobileAppBuilder" />
    <add version="6.0.4210.0" name="SharepointConnector" />
    <add version="6.0.4210.0" name="EverliveConnector" />

    Without a version Sitefinity will attempt to reinstall the module. Please note that you need to save the file, build your project and restart it by making a dummy change in your web.config file.
     
    Go to Administration -> Backend pages and verify that the Responsive design pages look like in the attached image.

    Regards,
    Stefani Tacheva
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
12 posts, 0 answered