1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Telerik.Sitefinity.Security.Model.SitefinityProfile error

Telerik.Sitefinity.Security.Model.SitefinityProfile error

14 posts, 0 answered
  1. Embrace
    Embrace avatar
    17 posts
    Registered:
    10 Jul 2008
    21 Apr 2011
    Link to this post
    Trying to upgrade SF4.0SP1 to SF4.1 and we're getting an error as shown below. We are following the instructions for upgrading. Developers don't have a clue what's causing this.

    Server Error in '/' Application.

    Type "Telerik.Sitefinity.Security.Model.SitefinityProfile" cannot be resolved.

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

    Exception Details: System.ArgumentException: Type "Telerik.Sitefinity.Security.Model.SitefinityProfile" cannot be resolved.

    Source Error: 

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.
  2. Steve
    Steve avatar
    3037 posts
    Registered:
    03 Dec 2008
    21 Apr 2011
    Link to this post
    Happens here too...Aside from shared GC, not much "new" works for me in 4.1
  3. Embrace
    Embrace avatar
    17 posts
    Registered:
    10 Jul 2008
    21 Apr 2011
    Link to this post
    I am so angry with Sitefinity right now. 3.7SP4 was stable and worked fine but ever since January this year when tried migrating our site over to 4.0 then 4.0SP1 and now 4.1 we've had NOTHING but problems. I have probably burned through $4,000 or $5,000 in programming time to fix errors due to poor documentation of the upgrade process and shortcomings related to Sitefinity itself in terms of having to wait, upgrade, hope seomthign is fixed, only to find out it's not.

    We are contemplating a move to an open-source platform such as Orchard CMS or Umbraco. Sitefinity 4.1 is a dog.
  4. Rob
    Rob avatar
    2 posts
    Registered:
    21 Apr 2011
    21 Apr 2011
    Link to this post
    I'm getting the same error when I try to view our site after the upgrade.  Help would be appreciated.
  5. Josh
    Josh avatar
    8 posts
    Registered:
    26 Jan 2011
    22 Apr 2011
    Link to this post
    I am also getting this error.  We upgraded to 4.1, but found too many issues to continue developing with it.  We rolled back to 4.0 and now this error is blocking all progress.
  6. Embrace
    Embrace avatar
    17 posts
    Registered:
    10 Jul 2008
    22 Apr 2011
    Link to this post
    I sent this as a ticket to Telerik also and they said:

    Thank you for contacting Telerik Support.

    The problem may be coming from the fact that the db has been upgraded but the codebase is not. Please try to upgrade your codebase as well or revert it back to your original version.

    Regards,
    Victor Velev
    the Telerik team

  7. Josh
    Josh avatar
    8 posts
    Registered:
    26 Jan 2011
    22 Apr 2011
    Link to this post
    That actually resolved my issue.  Good luck everyone else.  I just reverted to the db backup prior to upgrading.
  8. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    01 Jun 2011
    Link to this post
    I am getting the same error message when upgrade SF 4 to SF 4.1. Has this issue been solved?

    Thanks,
    Pik
  9. Lubomir Velkov
    Lubomir Velkov avatar
    688 posts
    Registered:
    03 Nov 2014
    02 Jun 2011
    Link to this post
    Hi Pik Lee,

    Please find attached a script that should create the missing SitefinityProfile type when you run it.

    Greetings,

    Lubomir Velkov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  10. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    02 Jun 2011
    Link to this post
    Thanks for the reply. I placed it in the 4.0 folder, and receive the following error message.  Thanks, ~Pik

    Server Error in 'XXX' Application.

    Parser Error

    Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately.

    Parser Error Message: Could not load type 'SitefinityWebApp.UserProfileUpgrade'.

    Source Error:

    Line 1:  <%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeBehind="UserProfileUpgrade.aspx.cs" Inherits="SitefinityWebApp.UserProfileUpgrade" %>
    Line 2:  
    Line 3:  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  11. Jamie
    Jamie avatar
    14 posts
    Registered:
    25 Mar 2011
    02 Jun 2011
    Link to this post
    Pik,

    I usually have to change from 'CodeBehind' to 'CodeFile' when this error occurs
  12. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    02 Jun 2011
    Link to this post
    Hi ,

    Or you can just create a new page in your project, add the code that we sent you. Build the project and click the Button.

    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  13. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    02 Jun 2011
    Link to this post
    Thank you for the reply. It works after changed from 'CodeBehind' to 'CodeFile'.

    I rebuild the project and able to go to the admin page but not the regular site. I received the following message:
                    " The connection was interrupted"

    Any idea why?

    Thanks, Pik
          

          
          
          

          
            
            

              

    The connection to localhost:14779 was interrupted while the page was loading.
  14. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    02 Jun 2011
    Link to this post
    I fixed the issue.

    Thank you, ~Pik
14 posts, 0 answered