1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Using custom themes

Using custom themes

9 posts, 0 answered
  1. PJulicher
    PJulicher avatar
    24 posts
    Registered:
    08 Apr 2010
    15 Aug 2010
    Link to this post
    Hi,

    Is it already possible to use a custom theme on a template? The "How to upload my own theme?" link on the Edit Template page is not working.

    Gr, Patrick
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    16 Aug 2010
    Link to this post
    Hi PJulicher,

    There should not be a problem to use your own theme. You have to add the theme folder inside /App_Data/Sitefinity/WebsiteTemplates/DefaultTemplate\App_Themes. Then you have to register the theme in Settings >> Configuration >> Appearance >> Forntend themes

    Sincerely yours,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. PJulicher
    PJulicher avatar
    24 posts
    Registered:
    08 Apr 2010
    31 Aug 2010
    Link to this post
    Hi Ivan,

    In BETA 4: I created a new template by copying the DefaultTemplate folder, keeping the complete file structure and editing the default.master and Layout.css.

    I am able to add the template on the page and create a new theme, but when applying this to a page, the correct layout does not show.

    Can you give me an example of what needs to be entered in the Path, Namespace and AssemblyInfo fields when creating a new Frontend theme?

    Gr, Patrick
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    31 Aug 2010
    Link to this post
    Hello PJulicher,

    For Path enter the relative path to your theme - ~/App_Data/Sitefinity/WebsiteTemplates/DefaultTemplate/App_Themes/MyCustomTheme

    Namespace and AssemblyInfo are used for embedded themes where all files are added as Embedded Resources in a class library.

    Best wishes,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Maciej Skiba
    Maciej Skiba avatar
    15 posts
    Registered:
    28 Sep 2009
    08 Sep 2010
    Link to this post
    Hello,

    The path you have posted does not seem to work. During new theme adding I have enter path like this:

    "~/App_data/Sitefinity/WebsiteTemplates/DefaultTemplate/App_Themes/DefaultTheme/"

    It seems OK but later, when I try to set this theme for template, I get DirectoryNotFoundException, and error like this:

    "Could not find a part of path: 'C:\Projects\sitefinity4_test\Sitefinity\Template\~App_Data\Sitefinity\WebsiteTemplates\DefaultTemplate
    \App_Themes\DefaultTheme\Global'"

    It seems that sitefinity is looking for theme in ~/Sitefinity/Templates instead of ~/App_Data/Sitefinity/WebsiteTemplates.
    And it is not interpreting "~"

    Regards,
    Maciej.


  6. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    08 Sep 2010
    Link to this post
    Hi Maciej,

    You should be able to set a theme over a page and templates without issues.  I am sending you a sample video.


    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  7. PJulicher
    PJulicher avatar
    24 posts
    Registered:
    08 Apr 2010
    08 Sep 2010
    Link to this post
    Hi Majiec,

    I managed to get my custom template working exactly as described by Ivan from Telerik.

    Gr, Patrick
  8. Maciej Skiba
    Maciej Skiba avatar
    15 posts
    Registered:
    28 Sep 2009
    08 Sep 2010
    Link to this post
    I think the bug described in my earlier post is connected with the project location (during project creation I selected different location for it). Later I created a second project and put it where the creator proposed, and the theme adding worked fine.
  9. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    09 Sep 2010
    Link to this post
    Hello Maciej Skiba,

    We have tested this on several projects - created in directories different the default one, also projects created on IIS. We were unable to reproduce the issue. Could you please double check it the paths you have been using are correct?

    Kind regards,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
9 posts, 0 answered