Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Sitefinity 3.7 SP1 image upload issue

Sitefinity 3.7 SP1 image upload issue

2 posts, 0 answered
  1. Steven
    Steven avatar
    12 posts
    13 Jul 2012
    20 Mar 2013
    Link to this post
    All start off by saying that I'm aware that SP1 is outdated. However, the site will be upgraded to 5 or 6 later this year.
    So my problem is with uploading images to the Images & Documents area. I have an image library there that will not accept "large" files (~3 Mb). These are high res photos that are available to customers. When I upload these files, it seems that the upload itself runs fine, but when it tries to generate a thumbnail of the image, things go wrong. Is it possible to turn of the thumbnail generation or update it? 
    I don't even know where to start looking to update it either so any help would be greatly appreciated.
    If anyone has run into the same issue, how did you solve it?
  2. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    01 Feb 2016
    22 Mar 2013
    Link to this post

    Please check the configuration for maximum request lenght and execution time out in your web.config. More information here: Uploading Large Files. You can increase the execution time out and request lenght to somethling like this:

        <httpRuntime maxRequestLength="102400" executionTimeout="3600" />

    The above will allow you to upload files up to 100MBs for a period up to one hour. Please also chech the request filtering settings on your IIS (if you are using IIS 7.0). There might also be a limitation. Goto IIS 7.5->request filter->change settings you can find max file size there.

    Radoslav Georgiev
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
2 posts, 0 answered