+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Sitefinity SDK / Jobs Module Installation

Jobs Module Installation

19 posts, 1 answered
  1. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    19 Aug 2010
    Link to this post
    I'm going through the Jobs Module Sample in the SDK and I got to the point where you copy up the dll and add the Jobs Module to the System ApplicationModules.

    I'm confused on step 11, what steps need to be done to initialize Sitefinity again? I'm running under IIS and after restarting the application under IIS the module does not show up under the content tab.  Trying to go to the path directly i just get a not found error. (/Sitefinity/Content/Jobs)

    I checked the   Indicates whether this module should be installed on the next application restart. as well and it didn't work.
  2. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    20 Aug 2010
    Link to this post
    Hello Kristian,

    Thank you for using our services.

    Could you try adding the jobs module as in the attached video? You can change the startup type to OnApplicationStart and restart the application. I have modified web.config file to force restart of the application.

    Greetings,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
    Answered
  3. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    20 Aug 2010
    Link to this post
    Awesome, thank you!
  4. Joe Keller
    Joe Keller avatar
    48 posts
    Registered:
    07 Apr 2010
    31 Aug 2010
    Link to this post
    I have tried this video and no matter what I do I can not get the Jobs node to show up in the Content menu.
    Any idea what else could possibly be going wrong?
  5. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    01 Sep 2010
    Link to this post
    It took me a few tries to get it to show up, i think i was looking at a cached version of the admin pages, or try checking that box from my first post.
  6. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    01 Sep 2010
    Link to this post
    Hi Kristian,

    You are correct it also sometimes takes several restarts of the website. Also there is browser cache which most probably needs to be cleared first.

    Kind regards,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  7. Joe Keller
    Joe Keller avatar
    48 posts
    Registered:
    07 Apr 2010
    01 Sep 2010
    Link to this post
    The video does not show any browser cache issues or anything, was it edited to leave certain steps out? Was there a certain browser configuration that the author was using?
  8. Joe Keller
    Joe Keller avatar
    48 posts
    Registered:
    07 Apr 2010
    01 Sep 2010
    Link to this post
    Additionally, I would also like to know what the recommended method for debugging the installation is?

    I am trying to debug by adding a project reference to the jobs module project from within my sitefinity project, and placing a break-point on the Install method. 


  9. Joe Keller
    Joe Keller avatar
    48 posts
    Registered:
    07 Apr 2010
    01 Sep 2010
    Link to this post
    Ok, I was finally able to get it to install, after several rounds of clearing cache and restarting the site.
    I hope in the final release this process is not quite as finicky.

    I would still like to know what the recommended way of debugging the install is.

    Thanks
    Joe


  10. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    02 Sep 2010
    Link to this post
    Hello Joe Keller,

    The recommended way if you have your code in a code library project is to add a reference to this project in your website solution. Then set up the website as the startup project and run VS WebDevelopment Server.

    Greetings,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  11. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    10 Oct 2010
    Link to this post
    I have not been able to do this successfully under BETA2. As far as I can see it does not seem like it Module installs correctly. I got to the point where I could see the module group page under the backend pages, but the page below it has no name and is in draft status. Publish/renaming that page seems to have no effect.
  12. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    11 Oct 2010
    Link to this post
    Hi Kristian,

    Can you try the following steps.

    1) Create new Sitefinity project using the project manager.

    2) Open the project in Visual Studio and add a reference to the Jobs.dll.

    3) Go to the project's backend and when adding the module for StartupType type OnApplicationStart and make sure that the Install checkbox is selected.

    4) Save your changes and restart the website by making a dummy edit in the web.config.

    All the best,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  13. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    11 Oct 2010
    Link to this post
    I've tried these steps and come to the same result. The sub page that should say

    JobApplicationList

     

     

    is blank. This is from a clean project I just created, and compiling the sample code that was provided in the SDK beta2.

  14. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    11 Oct 2010
    Link to this post
    Hi Kristian,

    I am attaching a sample video of how we add the module as well as the working project. You may need to fix the reference to the jobs assembly. The password for the admin account is password.

    Greetings,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  15. Kristian
    Kristian avatar
    214 posts
    Registered:
    03 Jun 2010
    13 Oct 2010
    Link to this post
    Thanks! i was actually using a build older than yours, i tried with the newest build and it worked fine. I would have never noticed if you didnt go into the licensing screen in your video.
  16. HMcCracken
    HMcCracken avatar
    4 posts
    Registered:
    29 Aug 2007
    14 Dec 2010
    Link to this post
    I've attempted to install the Jobs module using 4.0.907.0 and I haven't had much luck.  The ApplicationModule page looks different (the "install" checkbox is missing, for example).  In addition the default value of the StartupType is different.

    Have the steps to register a custom module changed?
  17. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    14 Dec 2010
    Link to this post
    Hello HMcCracken,

    The steps are the same.

    The difference is some re-factoring in the installation methods. You no longer need the Install check-box. What you need to do is set StartupType to either OnFirstCall or OnApplicationStart and restart the application.

    Best wishes,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  18. Daniel Plomp
    Daniel Plomp avatar
    952 posts
    Registered:
    18 Feb 2004
    07 Feb 2011
    Link to this post
    I've done the steps, but still it doesn't appear... :(
  19. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    25 Nov 2016
    07 Feb 2011
    Link to this post
    Hello Daniel,

    My college George attached a sample project here. Can you try it?

    All the best,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
19 posts, 1 answered