+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Thunder / Can't connect via Visual Studio

Can't connect via Visual Studio

7 posts, 0 answered
  1. Kai
    Kai avatar
    0 posts
    Registered:
    22 Apr 2014
    03 Nov
    Link to this post

    Hi guys,

    i can't connect my local visual studio 2015 to Sitefinity. Sitefintiy itself is on a remote server in our testing environment.

    I checked the communication with NetMon between Visual Studio and the server and got the following trace:

    HTTP    HTTP:Request, GET /sitefinitydv//appstatus   
    HTTP    HTTP:Response, HTTP/1.1, Status: Not found, URL: /SitefinityDV/appstatus   

    HTTP    HTTP:Request, GET /sitefinitydv/Sitefinity/Public/Services/Thunder/ThunderService.svc/SystemInfo

    HTTP    HTTP:Response, HTTP/1.1, Status: Unauthorized, URL: /sitefinitydv/Sitefinity/Public/Services/Thunder/ThunderService.svc/SystemInfo   

    I try to login with an admin user, which is not logged in in Sitefinity at the moment. So the authorization is odd here. In addition it seems it can't find a certain file. But I can't figure out why. We simple tried with a prestine installation of a new Sitefinity project. It. Does. Not. Work.

    No HTTPS, no proxy, no firewall from the local pc. And no blocked communication from the servers firewall as my colleagues assured me.

    How do I get this up and running?





  2. Victor Leontyev
    Victor Leontyev avatar
    65 posts
    Registered:
    01 Jul 2014
    03 Nov in reply to Kai
    Link to this post

    Ok, can you please answer to my questions.

    Can you login to Sitefinity with admin credentials using your browser?

    Can you go to Administration - Modules & Services and confirm that Thunder module is active?

     

    When you trying to create connection in Thunder, when you click "Test Connection", what it will show?

  3. Victor Leontyev
    Victor Leontyev avatar
    65 posts
    Registered:
    01 Jul 2014
    03 Nov in reply to Victor Leontyev
    Link to this post

    And one more. Are you using project manager to host Sitefinity on remote server? Or IIS? 

    Try to use IIS, it is way better

  4. Kai
    Kai avatar
    0 posts
    Registered:
    22 Apr 2014
    03 Nov in reply to Victor Leontyev
    Link to this post

    Hey Victor,

    - Login: Yes, I can use those credentials to get access when I use my browser to login into Sitefinity

    - Installation: Thunder module is installed

    - Test Connection: The first connection trial always takes several minutes of loading, which than results in the message "An Error has occured""; When  I try the test connection afterwards, it promps me the message "Test connection failed" almost instantly.

     - Server: We use IIS for all web applications

  5. Victor Leontyev
    Victor Leontyev avatar
    65 posts
    Registered:
    01 Jul 2014
    03 Nov in reply to Kai
    Link to this post

    In your logs i noticed that path is  /sitefinitydv/Sitefinity/Public/Services/Thunder/ThunderService.svc/SystemInfo

    Sitefinity installed as subapplication under /sitefinitydv ?

  6. Kai
    Kai avatar
    0 posts
    Registered:
    22 Apr 2014
    04 Nov in reply to Victor Leontyev
    Link to this post

    SitefinityDV is our project for development staging.

    Within the installation of this project there is a subfolder "Sitefinity", containing the following folders: Public; Services. In addition it has a Default.aspx file.

    Services contains several folders: Analytics.... Catalog.... MetaData... Thunder...
    Public contains the subfolder Services, which contains the subfolders: Ecommerce, LoadBalancing, SmarterCommerce, Thunder.

    I don't think it's a subapplication but the whole logic of the application, as the root-folder "SitefinityDV" does not contain any similar files.

  7. Victor Leontyev
    Victor Leontyev avatar
    65 posts
    Registered:
    01 Jul 2014
    06 Nov in reply to Kai
    Link to this post

    Looks weird.

    Try to configure IIS to show website without  SitefinityDV subfolder.  Make website available from the root.

    If it will not help, I  guess you need to wait for a response from Sitefinity Support team.

7 posts, 0 answered