+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Thunder / Thunder Installed with no Errors but not functioning

Thunder Installed with no Errors but not functioning

11 posts, 0 answered
  1. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    19 Aug 2015
    Link to this post

    I have installed thunder both from the Gallery and also from within visual studio.  When I restart visual studio I do not see the thunder splash screen, and although the Telerik Menu is present, none of its functionality works.  I select the menu items and nothing happens.  In addition, when I try to SAVE any thing in Visual Studio, it crashes.  When I uninstall Thunder VS works fine.  I am on MS VS 12.0.40629 UPdate 5.

     

  2. Matt
    Matt avatar
    13 posts
    Registered:
    27 Jun 2013
    30 Sep 2015 in reply to Matthew
    Link to this post
    I'm experiencing the same problem.  Were are you able resolve these issues?
  3. Sabrie Nedzhip
    Sabrie Nedzhip avatar
    534 posts
    Registered:
    23 Sep 2016
    01 Oct 2015
    Link to this post
    Hello Matthew,

    Can you please try the suggestion from the below forum post:

    http://www.sitefinity.com/developer-network/forums/thunder/install-thunder-module-fail-on-vs-2013-win-8-64bit#a1JtTm2KxEeLFgZLd6XIbg

    Regards,
    Sabrie Nedzhip
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
  4. Matt
    Matt avatar
    13 posts
    Registered:
    27 Jun 2013
    01 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post

    Hi Sabrie,

    Thanks for the response.  Unfortunately I've already tried the suggestion in that thread, and it did not work for me.  At any given time, only one folder in 

    C:\Users\username\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\YourVSVersion(e.g. 11.0)\Extensions

     has the Sitefinity dll's.  I've also tried uninstalling and reinstalling the extension multiple times, and so far I haven't been able to get it to work.

    Please let me know if you have any other ideas on what may be causing the issue.

    Thanks,
    Matt

  5. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    01 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post
    I looked at that link and it does not seem to apply to my issue.  None of those files are present
  6. Sabrie Nedzhip
    Sabrie Nedzhip avatar
    534 posts
    Registered:
    23 Sep 2016
    06 Oct 2015
    Link to this post
    Hi,

    Please note that you should be able to use Sitefinity Thunder automatically once you open the project in Visual Studio. You should be able to create widgets by adding a new item in Visual Studio and then selecting Sitefinity from the left-hand side. You will be able also to register widgets with Thunder using the Register Toolbox Widget icon as shown in the attached screenshot.

    Please also refer to the below article for more details on this:

    http://docs.sitefinity.com/thunder-widgets-and-widget-templates

    Can you please let me know if this will work on your side?

    Regards,
    Sabrie Nedzhip
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
  7. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    06 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post

    Sabrie, 

    That does not help, I have successfully used Thunder in the past, but in this case I am unable to successfully install it.  Although everything appears ti install correctly it does not work and has a detrimental effect on VS

  8. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    06 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post

    I just tried installing it again.  The installation seems to be fine, and the Telerik Menu shows up but none of the functionality works from it.

    When I try to save VS crashes and I get the following error in the logs

     

    Application: devenv.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.Windows.Markup.XamlParseException
    Stack:
       at System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(System.Xaml.XamlReader, System.Xaml.IXamlObjectWriterFactory, Boolean, System.Object, System.Xaml.XamlObjectWriterSettings, System.Uri)
       at System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(System.Xaml.XamlReader, Boolean, System.Object, System.Xaml.Permissions.XamlAccessLevel, System.Uri)
       at System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext, System.Object, Boolean)
       at System.Windows.Application.LoadBamlStreamWithSyncInfo(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext)
       at MS.Internal.AppModel.AppModelKnownContentFactory.BamlConverter(System.IO.Stream, System.Uri, Boolean, Boolean, Boolean, Boolean, System.Windows.Markup.XamlReader ByRef)
       at MS.Internal.AppModel.MimeObjectFactory.GetObjectAndCloseStream(System.IO.Stream, MS.Internal.ContentType, System.Uri, Boolean, Boolean, Boolean, Boolean, System.Windows.Markup.XamlReader ByRef)
       at System.Windows.Navigation.NavigationService.GetObjectFromResponse(System.Net.WebRequest, System.Net.WebResponse, System.Uri, System.Object)
       at System.Windows.Navigation.NavigationService.DoNavigate(System.Uri, System.Windows.Navigation.NavigationMode, System.Object)
       at System.Windows.Navigation.NavigateQueueItem.Dispatch(System.Object)
       at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
       at MS.Internal.Threading.ExceptionFilterHelper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
       at System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
       at System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeInSecurityContext(System.Object)
       at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
       at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
       at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
       at System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
       at System.Windows.Threading.Dispatcher.ProcessQueue()
       at System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
       at MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
       at MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
       at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
       at MS.Internal.Threading.ExceptionFilterHelper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
       at System.Windows.Threading.Dispatcher.LegacyInvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
       at MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)

  9. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    06 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post

    I also got this when I debugged

    Additional information: The invocation of the constructor on type 'Telerik.Sitefinity.Thunder.UI.Views.CodeSync.CodeSyncHome' that matches the specified binding constraints threw an exception.

  10. Matthew
    Matthew avatar
    5 posts
    Registered:
    11 Aug 2015
    06 Oct 2015 in reply to Sabrie Nedzhip
    Link to this post

     

  11. Larry Miclette
    Larry Miclette avatar
    10 posts
    Registered:
    19 Nov 2009
    13 Oct 2015 in reply to Matthew
    Link to this post

    I opened a ticket with support and resolved the issue

    The problem that you are experiencing is quite strange. The first thing that you can try is to uninstall Thunder, then go to C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Telerik and delete the Thunder folder. After this please install Thunder again and check whether you can reproduce the problem.

11 posts, 0 answered