More in this section
Forums / Deployment / Error moving from one server to another

Error moving from one server to another

The forums are in read-only mode. In case that you want to directly contact the Progress Sitefinity team use the support center. In our Google Plus group you can find more than one thousand Sitefinity developers discussing different topics. For the Stack Overflow threads don’t forget to use the “Sitefinity” tag.
5 posts, 0 answered
  1. Brandon
    Brandon avatar
    16 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    20 Apr 2011
    Link to this post
    Hi,
      I'm trying to move a 4.0 website from one server to another.  It's using SQLExpress 2008 as the DB.   I've backed up/restored the db from old server to new.  I also copied the website files from the original server to the new one.  I changed the DataConfig.config file to point to new db.  I get the following error:

    Invalid root node configured for pages. No root node with the name of "FrontendSiteMap".

    Is that a licensing error? Or a database connection error?  Or is IIS not setup right?

    Thanks,
    Brandon

  2. Victor Velev
    Victor Velev avatar
    1345 posts
    Registered:
    06 Jul 2015
    21 Apr 2011
    Link to this post
    Hi Brandon,

    Please take a brief look at the following forum thread where my colleague Ivan explained possible reasons for the error you are getting:

    http://www.sitefinity.com/devnet/forums/sitefinity-4-x/bugs-issues/error-invalid-root-node-configured-for-pages-no-root-node-with-the-name-of-quot-frontendsitemap-quot.aspx

    Regards,
    Victor Velev
    the Telerik team

  3. Brandon
    Brandon avatar
    16 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    21 Apr 2011
    Link to this post
    Hi thanks,
      The sql database was recreated (I think maybe the connection string was incorrect).  Regardless, I deleted the new (empty) database, renamed the original one to match the one it created and everything came up.

    Thanks,
    Brandon
  4. Rick
    Rick avatar
    32 posts
    Registered:
    13 Dec 2006
    12 Sep 2012
    Link to this post
    I am getting this same error as well and I have followed all the steps here

    http://www.sitefinity.com/devnet/kb/sitefinity-4-x/when-sitefinity-project-is-deployed-to-production-server-an-invalid-root-node-configured-for-pages-no-root-node-with-the-name-of-frontendsitemap-error-is-thrown.aspx 

    The only question I am having on those steps, on the project naming issue What do I need to change it to or do I need to change it to anything if is is deployed under root or is that simply an internal naming convention used by the project.

    Also in my DB it has 2 sets of the tables one dbo and one with my username.

    Any help would be appreciated.
  5. Rick
    Rick avatar
    32 posts
    Registered:
    13 Dec 2006
    12 Sep 2012
    Link to this post
    I am getting this same error as well and I have followed all the steps here

    http://www.sitefinity.com/devnet/kb/sitefinity-4-x/when-sitefinity-project-is-deployed-to-production-server-an-invalid-root-node-configured-for-pages-no-root-node-with-the-name-of-frontendsitemap-error-is-thrown.aspx 

    The only question I am having on those steps, on the project naming issue What do I need to change it to or do I need to change it to anything if is is deployed under root or is that simply an internal naming convention used by the project.

    Also in my DB it has 2 sets of the tables one dbo and one with my username.

    Any help would be appreciated.
5 posts, 0 answered