More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / Getting unhandled exception when adding new generic content

Getting unhandled exception when adding new generic content

3 posts, 0 answered
  1. Ben
    Ben avatar
    2 posts
    Registered:
    17 Sep 2011
    17 Sep 2011
    Link to this post

    SF 3.2.1616.2:1 (yes older legacy system)

    When attempting to add new generic content, I'm getting the following exception on the back-end:

    A required control was not found in the template for "Telerik.Cms.Engine.WebControls.Admin.ControlPanel+EditorContainer". The control must be assignable form type "Telerik.Cms.Engine.WebControls.ContentMetaFields" and must have ID "editMetaFields".


    Nothing has been done with the SiteFinity core code/DLLs since installation. In fact, there are been no changes to the system in quite awhile. Anyone want to take a stab at this one???

    See attached GIF for stack trace.....

    Thanks for your help....
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    12 Sep 2017
    19 Sep 2011
    Link to this post
    Hi Ben,

    Someone has modified a template, backend template and changed the position or deleted a control with ID editMetaFields.

    I suppose that this is a template from a module and it is used for editing metadata like categories.

    You can check the templates from a default installation or search for the missing control in templates that are loaded upon your request. If you use source control check the latest changes to see what has been checked into the system.

    Greetings,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Ben
    Ben avatar
    2 posts
    Registered:
    17 Sep 2011
    20 Sep 2011
    Link to this post
    Thanks Ivan,

    I found the problem. I replaced ControlPanelInsert.ascx in the admin/controltemplates/generic_control directory with a copy from another 3.2 installation that is functioning. This solved the problem. Not sure why that file was corrupted....it hasn't been edited.

    Ben
3 posts, 0 answered