More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / System.OutOfMemoryException

System.OutOfMemoryException

7 posts, 0 answered
  1. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    12 Aug 2009
    Link to this post
    I am getting the following error message when I open the site. Any idea why? And how to fix it? Restart IIS?

    Thanks.



    Configuration Error

    Server Error in '/Sitefinity/Websites/Portal' Application.

    Configuration Error

    Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

    Parser Error Message: Exception of type 'System.OutOfMemoryException' was thrown.

    Source Error:

    Line 142:      <!-- Http Module for extension mappings in Library module.-->
    Line 143:      <!--<add name="LibraryModule" type="Telerik.Libraries.LibraryHttpModule, Telerik.Libraries"/>-->
    Line 144:      <add name="RadUploadModule" type="Telerik.Web.UI.RadUploadHttpModule, Telerik.Web.UI" />
    Line 145:    </httpModules>
    Line 146:    <authentication mode="Forms">

  2. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    13 Aug 2009
    Link to this post
    Hello Pik Lee,

    Can you please provide us with a little more details? Have you performed any changes to the project, in regards to this module? The strange thing is that this exception is thrown when Asp.Net reads the configuration file. You can try to comment this section in the web.config file and try to load project again. In any case, the application is not even running when the exception occurs - I doubt that you will reproduce this on another server. 

    Sincerely yours,
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the newTelerik Support Portal.
    Check out the tipsfor optimizing your support resource searches.
  3. Pik Lee
    Pik Lee avatar
    142 posts
    Registered:
    13 Aug 2012
    14 Aug 2009
    Link to this post
    Thanks for the reply. 

    Not sure what caused the problem. Couple hours later, the web site works again.
  4. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    14 Aug 2009
    Link to this post
    Hello Pik Lee,

    This was most probably caused by the server. Hopefully everything will be alright from now on.

    Sincerely yours,
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the newTelerik Support Portal.
    Check out the tipsfor optimizing your support resource searches.
  5. Tony Blonk
    Tony Blonk avatar
    1 posts
    Registered:
    26 Apr 2005
    02 Sep 2009
    Link to this post
    I get this same error message too.  Not in a sitefinity but just a general web project.  I have made no changes to anyh of the rad modules and it seems to happen intermittanly.

    Any ideas?
  6. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    02 Sep 2009
    Link to this post
    Hi Tony Blonk,

    Despite it is outside of Sitefinity, perhaps we can still help :) Is there any stack trace?

    Regards,
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  7. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    02 Sep 2009
    Link to this post
    Hello Tony Blonk,

    Perhaps this article will help - http://www.telerik.com/community/forums/aspnet-ajax/upload/could-not-load-type-telerik-web-ui-raduploadhttpmodule.aspx

    Best wishes, 
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Register for webinar
7 posts, 0 answered