More in this section

Forums / General Discussions / 4.0 RC on IIS 5.1 Windows XP

4.0 RC on IIS 5.1 Windows XP

11 posts, 0 answered
  1. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    I'm trying to run the RC on my IIS 5.1 on Windows XP, but I'm getting error. When I try and browse to the site I get Key not valid for use in specified state.

    Regards,
    Jean Erasmus
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    12 Sep 2017
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hello Jean,

    Can we see the stack trace of the error and tell us whether you browse the front end of the website or its backend.

    Best wishes,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    It happens for both front end and backend. Stack trace:
    [CryptographicException: Key not valid for use in specified state.
    ]
       System.Security.Cryptography.Utils.CreateProvHandle(CspParameters parameters, Boolean randomKeyContainer) +9719295
       System.Security.Cryptography.Utils.get_StaticDssProvHandle() +156
       System.Security.Cryptography.DSACryptoServiceProvider.ImportParameters(DSAParameters parameters) +144
       System.Security.Cryptography.DSA.FromXmlString(String xmlString) +620
       Telerik.OpenAccess.SPI.License.GetDSA(CspProviderFlags flags, Boolean temp, Boolean priv) +147
       Telerik.OpenAccess.SPI.License.Provider(Boolean temp, Boolean priv) +78
       Telerik.OpenAccess.SPI.ConfigCollector.CheckLicense(String s, Boolean& allowRemote) +160
       Telerik.OpenAccess.RT.PersistentClassesRegistry.CheckLicense() +249
       OpenAccessRuntime.Relational.conn.RelationalConnectionPool.createRealCon() +818
       OpenAccessRuntime.Relational.conn.RelationalConnectionPool.init() +96
       OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManagerFactory.connect() +21
       OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManagerFactory..ctor(StorageManagerFactoryBuilder b) +704
       OpenAccessRuntime.storagemanager.StorageManagerFactoryBuilder.createSmfForURL() +82

    [OpenAccessException: System.Security.Cryptography.CryptographicException: Key not valid for use in specified state.

       at System.Security.Cryptography.Utils.CreateProvHandle(CspParameters parameters, Boolean randomKeyContainer)
       at System.Security.Cryptography.Utils.get_StaticDssProvHandle()
       at System.Security.Cryptography.DSACryptoServiceProvider.ImportParameters(DSAParameters parameters)
       at System.Security.Cryptography.DSA.FromXmlString(String xmlString)
       at Telerik.OpenAccess.SPI.License.GetDSA(CspProviderFlags flags, Boolean temp, Boolean priv)
       at Telerik.OpenAccess.SPI.License.Provider(Boolean temp, Boolean priv)
       at Telerik.OpenAccess.SPI.ConfigCollector.CheckLicense(String s, Boolean& allowRemote)
       at Telerik.OpenAccess.RT.PersistentClassesRegistry.CheckLicense()
       at OpenAccessRuntime.Relational.conn.RelationalConnectionPool.createRealCon()
       at OpenAccessRuntime.Relational.conn.RelationalConnectionPool.init()
       at OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManagerFactory.connect()
       at OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManagerFactory..ctor(StorageManagerFactoryBuilder b)
       at OpenAccessRuntime.storagemanager.StorageManagerFactoryBuilder.createSmfForURL()]
       DynamicModule.ns.Wrapped_OpenAccessPageProvider_726454a3246745378a8379e513773ba7.Initialize(String providerName, NameValueCollection config, Type managerType) +197
       Telerik.Sitefinity.Data.ManagerBase`1.InstantiateProvider(IDataProviderSettings providerSettings, Type providerType, ExceptionPolicyName policy, ManagerBase`1 manager) +1477
       Telerik.Sitefinity.Data.ManagerBase`1.InstantiateProvider(IDataProviderSettings providerSettings, ExceptionPolicyName policy, ManagerBase`1 manager) +63
       Telerik.Sitefinity.Data.ManagerBase`1.SetProvider(String providerName, String transactionName) +161
       Telerik.Sitefinity.Data.ManagerBase`1..ctor(String providerName, String transactionName) +131
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager..ctor() +35
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager..cctor() +36

    [TypeInitializationException: The type initializer for 'Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager' threw an exception.]
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager.GetManager(String providerName) +0
       Telerik.Sitefinity.Web.SiteMapBase.Initialize(String name, NameValueCollection attributes) +583
       Telerik.Sitefinity.Web.SiteMapBase.GetSiteMapProvider(String rootName) +248
       Telerik.Sitefinity.Web.SitefinityRoute.GetRouteData(HttpContextBase httpContext) +68
       System.Web.Routing.RouteCollection.GetRouteData(HttpContextBase httpContext) +285
       System.Web.Routing.UrlRoutingModule.PostResolveRequestCache(HttpContextBase context) +60
       System.Web.Routing.UrlRoutingModule.OnApplicationPostResolveRequestCache(Object sender, EventArgs e) +86
       System.Web.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +148
       System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +75
        
  4. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    12 Sep 2017
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hello Jean,

    Please take a look at this post where I sent a reply with the possible reasons for this issue.


    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    Okay, the suggestion sorted out the problem, but now there is a new error. When I click on the Pages menu item, I get a dialog saying "Resource cannot be found". Any idea what is causing this?

    Regards,
    Jean Erasmus
  6. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    12 Sep 2017
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi Jean,

    Is this project hosted on IIS or you are running it through the project manager? Can you run the project through Visual Studio 2010 and try to replicate the issue. "Resource cannot be found" is no so specific description of the issue you have. When you report some issue that we cannot reproduce it would be better if you can provide some more details - screenshots, steps , stack trace, request and response from the server etc. This will help us to narrow down the particular issue you have and as a result you will get a proper response from us or someone else in the forum.

    Best wishes,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  7. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    I created it on IIS using the sitefinity project manager. I think it has something to do with the svc files. I assume that the backend makes use of all the services located under Sitefinity/Services. If I try and browse to the service file e.g. http://localhost/JSE_40/Sitefinity/Services/Pages/PagesService.svc/ I get an 404 error. Yet, other deployments of WCF services is working fine on my machine. I checked the application mappings in IIS and .svc is pointing to the aspnet_isapi.dll. Any idea?

    Regards,
    Jean Erasmus
  8. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    25 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    Further to my previous post. I've used Fidler to intercept the calls to the web server and there are the one's failing with 404:

    GET http://l01jeane.jse.co.za/JSE_40/Sitefinity/Services/Pages/PagesService.svc/?managerType=Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager&providerName=&itemType=Telerik.Sitefinity.Pages.Model.PageNode&provider=&sortExpression=Title%20ASC&skip=0&take=50 HTTP/1.1

    GET http://l01jeane.jse.co.za/JSE_40/Sitefinity/Services/Pages/PagesService.svc/?managerType=Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PageManager&providerName=&itemType=Telerik.Sitefinity.Pages.Model.PageNode&hierarchyMode=true&sortExpression=Title%20ASC HTTP/1.1



    Regards,
    Jean Erasmus
  9. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    12 Sep 2017
    29 Nov 2010
    Link to this post
    Hi Jean,

    Can you run the project through Visual Studio Web server? This looks like some issue with your web server.

    - svc mapping
    - svc is missing. If you type http://host/Sitefinity/Services/Pages/PagesService.svc/help or http://host/Sitefinity/Services/Pages/PagesService.svc/ there should be a response from the server.

    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  10. Jeroen
    Jeroen avatar
    1 posts
    Registered:
    10 Aug 2004
    30 Nov 2010
    Link to this post
    Hi Jean and Ivan,

    I have the same problem, as posted recently (http://www.sitefinity.com/devnet/forums/sitefinity-4-x/general-discussions/wcf-services-not-working-under-iis-5-1.aspx#1434021). Perhaps my findings will help you solve this problem and help us both.
  11. Jean
    Jean avatar
    90 posts
    Registered:
    06 Nov 2008
    30 Nov 2010
    Link to this post
    Hi There,

    It seems to be diffently somethis to do with REST services on IIS 5.1 with XP, as normal WCF services work fine. I haven't been able to establish what, and have given up. What I did was to download IIS Express and use that on XP to run the sites from.

    Regards,
    Jean Erasmus
11 posts, 0 answered