More in this section

Forums / General Discussions / Slow start and slow functionallity

Slow start and slow functionallity

4 posts, 0 answered
  1. Miguel Reig
    Miguel Reig avatar
    7 posts
    Registered:
    15 Feb 2006
    18 Jan 2011
    Link to this post
    Hi!

    I'm new in Sitefinity I have installed it on a virtual machine in VMWare and when I start the project it goes very slow, every time I try to make some action it take a lot time to make it.

    The virtual machine have 1.5 GB RAM
    The host machine have 4 GB

    Thanks!
  2. Hristo Borisov
    Hristo Borisov avatar
    190 posts
    Registered:
    19 Jun 2017
    18 Jan 2011
    Link to this post
    Hello Miguel Reig,

    Would you elaborate a little bit more on the technical details of the machine in which you host the project such Operating System and CPU? This is a common setup for us and we don't experience any problems with it. Also do you run your project under IIS?

    Also it will be extremely helpful if you provide us with a short video so that we can estimate the actual performance of the website. You can also compare the performance of your website and a sandbox hosted trial of our Stareter Kits.

    Thank you for contacting us, please let me know in case you have any other questions.

    Best wishes,
    Hristo Borisov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Miguel Reig
    Miguel Reig avatar
    7 posts
    Registered:
    15 Feb 2006
    19 Jan 2011
    Link to this post
    Hi!

    Virtual
    1.5 GB
    Windows 7 Ultimate

    Host
    4gb
    Windows 7 Home Premium
    Core2Duo 2.1 Mhz

    I don't run in IIS

    I try sandbox hosted and works perfect on host and virtual

    I attach a video: http://www.youtube.com/watch?v=9iQUv0UIca4

    Thanks!
  4. Hristo Borisov
    Hristo Borisov avatar
    190 posts
    Registered:
    19 Jun 2017
    19 Jan 2011
    Link to this post
    Hello Miguel Reig,

    The problem is that the project manager is using the Cassini web server which is shipped with Visual Studio and is meant for development purposes only. My suggestion is to host the website on IIS or open the project in Visual Studio and hit F5 to check whether the problem comes from our implementation of the Cassini web server or is a problem in general. Our Quality Assurance tests show that the delta of using IIS and Cassini is more than 300%.

    In order to install IIS 7.5 on your host machine follow the instructions here.

    Please let me know whether the problem still persists.

    Best wishes,
    Hristo Borisov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
4 posts, 0 answered