1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / 4.1 Adding custom field to blog posts causes errors when editing blog control in a page

4.1 Adding custom field to blog posts causes errors when editing blog control in a page

3 posts, 0 answered
  1. Michael
    Michael avatar
    5 posts
    Registered:
    09 Oct 2009
    29 Apr 2011
    Link to this post
    We are adding a custom field to a blog post in order to hold an image url.  Since we are in 4.1 we tried using the newly updated "ImageField"  interface widget (which still has a ton of issues).  When we add the "Blog Posts" control to a page, it works by default.  However, when we try to select a single blog or single post, on save we get an "Object reference not set" message in a popup.  From then on, the module shows "Object reference not set" in the preview box and when clicking the edit button again we get the ASP.NET error page within the popup. Below is the error message from the popup:

    Server Error in '/' Application.

    Object reference not set to an instance of an object.

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

    Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

    Source Error: 

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

    Stack Trace: 

    [NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PropertyPersisters.ListPropertyPersister.Populate(ControlManager`1 manager, ControlProperty propertyData) +225
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.PopulateProperties(Object component, IList`1 propDataList, CultureInfo culture) +332
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.LoadObject(ObjectData objectData) +111
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PropertyPersisters.ListPropertyPersister.Populate(ControlManager`1 manager, ControlProperty propertyData) +286
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.PopulateProperties(Object component, IList`1 propDataList, CultureInfo culture) +332
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.LoadObject(ObjectData objectData) +111
       Telerik.Sitefinity.Modules.Pages.PropertyPersisters.ListPropertyPersister.Populate(ControlManager`1 manager, ControlProperty propertyData) +286
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.PopulateProperties(Object component, IList`1 propDataList, CultureInfo culture) +332
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.PopulateProperties(Object component, IList`1 propDataList, CultureInfo culture) +332
       Telerik.Sitefinity.Modules.ControlManager`1.LoadControl(ObjectData controlData, CultureInfo culture) +288
       Telerik.Sitefinity.Web.UI.PropertyEditor.InitializeControls(GenericContainer dialogContainer) +375
       Telerik.Sitefinity.Web.UI.DialogBase.CreateChildControls() +81
       System.Web.UI.Control.EnsureChildControls() +181
       System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +59
       System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +221
       System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +221
       System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +221
       System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +4184

    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.1



    We did some additional testing and found out that it only happens with the blog module and doesn't have anything to do with the "ImageField" widget.  All that you need to have is a custom field on the blog posts and it fails.

    Any ideas?

    Thanks!
  2. William
    William avatar
    108 posts
    Registered:
    15 Feb 2011
    30 Apr 2011
    Link to this post
    Just to mention, or to validate, that I ran into the same problem.  I ended up having to manually code my individual post.

    - William
  3. Petya
    Petya avatar
    123 posts
    Registered:
    30 May 2017
    03 May 2011
    Link to this post
    Hello Michael,

    Thank you for reporting this. I logged it as a bug and updated your Telerik points.
    You can follow the issue here:
    http://www.telerik.com/support/pits.aspx#/public/sitefinity/5810

     

    Best wishes,
    Petya
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
3 posts, 0 answered