+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / RadEditor and CSS issues

RadEditor and CSS issues

2 posts, 0 answered
  1. Nigel
    Nigel avatar
    38 posts
    Registered:
    01 Dec 2004
    14 Apr 2008
    Link to this post
    Hi,

    I'm having a bit of a nightmare trying to use CSS classes with the editor. This is what my editor tag looks like:

    <telerik:RadEditor  
        runat="server"  
        ID="RadEditor1" 
        ToolsFile="~/Sitefinity/Admin/ControlTemplates/EditorToolsFile.xml" 
        ContentAreaCssFile="~/Sitefinity/Admin/Themes/Default/Prometheus/Default2006/EditorContentArea.css" 
        Skin="Default2006" 
        NewLineBr="false" 
        StripFormattingOnPaste="AllExceptNewLines" 
        Height="360px"  
        Width="98%"
        <ImageManager ViewPaths="~/Images" UploadPaths="~/Images" DeletePaths="~/Images" /> 
        <MediaManager ViewPaths="~/Files" UploadPaths="~/Files" DeletePaths="~/Files" /> 
        <FlashManager ViewPaths="~/Files" UploadPaths="~/Files" DeletePaths="~/Files" /> 
        <DocumentManager ViewPaths="~/Files" UploadPaths="~/Files" DeletePaths="~/Files" /> 
        <CssFiles> 
            <telerik:EditorCssFile Value="~/Sitefinity/Admin/Themes/Default/Prometheus/Default2006/EditorCssFile.css" /> 
        </CssFiles> 

    etc... Then in the tools file I've got, for example:

      <classes> 
        <class name="Links class" value="a.link" /> 
        <class name="Bigger Paragraph" value="p.pbigger" /> 
      </classes> 

    Finally, in EditorCssFile.css the css is declared.

    First of all, the "Apply Class" drop-down shows the class name rather than the alias defined in the XML. Second, classes are not applied to the element for which they are defined, but a <span> tag is inserted. And for the vast majority (in fact all but the link class) of classes that I've defined, the little icon in the drop-down list shows a question mark - asterisk rather than, say, a paragraph icon, or heading icon.

    I'm on latest version of Sitefinity, tested in Firefox and IE7 (Win).

    Thanks for any help.
  2. Georgi
    Georgi avatar
    3583 posts
    Registered:
    28 Oct 2016
    15 Apr 2008
    Link to this post
    Hello Nigel Kennedy,

    We have reported this behavior to our RadEditor team and also logged this as a bug. We cannot commit to any time frame for fixing it, but we assure you that we will do our best to solve this problem as soon as possible.

    Your Telerik points have been updated for drawing our attention to this issue.

    Greetings,
    Georgi
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
2 posts, 0 answered