+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Bugs & Issues / Wierd issue in the Edit Page/Template Screen

Wierd issue in the Edit Page/Template Screen

5 posts, 0 answered
  1. bleutiger
    bleutiger avatar
    153 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    29 Oct 2009
    Link to this post
    Hello all,

    I am developing a site in Sitefinity and everything was fine until this morning.  All of a sudden I tried to change the theme for my page and the themesmenu is now poping "under" the add controls menu and anytime a make a change in the edit page or edit template screen I get a popup from IE saying if I navigate away I will lose any unsaved information.

    This is very annoying.  It does not seem to be effecting functionality that I can see but I would like to get it fixed.

    More info...this is a sitefinity 3.6 that was upgraded per instruction to 3.7 and was working fine.
    It is deployed on a Win 2003 server with IIS 6
    This is a development server and the DB is SQLExpress.
    Same issue in IE8 and Firefox...although I don't get the mesage about navigating away in FF.

    It seems like some file or setting has gotten corrupted.

    I have tried a reboot of my local machine.
    I have not rebooted the server but can if I need to.

    Please help!  I am attaching a screen shot.
  2. bleutiger
    bleutiger avatar
    153 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    29 Oct 2009
    Link to this post
    More information...A reboot of the server did not fix the issue either.  That was kind of my last resort option.  I am really stuck here.
  3. bleutiger
    bleutiger avatar
    153 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    29 Oct 2009
    Link to this post
    Ok I thought of trying one last thing that seemed to work.

    I deleted the three master pages I had uploaded and reuploaded them.  It seemed to fix the problem.  I hope this doesn't happen when I have 10+ templates.   That would definately be a pain and not very feasable in the long run.

    I hope my posts help someone else.

  4. bleutiger
    bleutiger avatar
    153 posts
    Registered:
    23 Oct 2008
    29 Oct 2009
    Link to this post
    OK...I think I tracke dit down even more.

    The issue seems to occur when I have a RadFormDecorator on my MasterPage.

    I am not sure why this should effect the dashboard but as soon as I commented them out the edit pages/Templates screens went back to normal.
  5. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    30 Oct 2009
    Link to this post
    Hello bleutiger,

    Can you try and set only those controls that you need decorated in the form decorator to be decorated, or to use partial page decoration. One more thing you can try is to enable the decorator control only when the page is in live mode:
    <script type="text/C#" runat="server">
        protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) {
            Telerik.Cms.Web.CmsPageBase page = this.Page as Telerik.Cms.Web.CmsPageBase;
            if (page.PageMode == Telerik.Cms.Web.CmsPageMode.Live)
            {
                this.decorator.Enabled = true;
            }
        }   
    </script>
    <body id="myBody" runat=server>
        <form id="form1" runat="server">
            <telerik:RadScriptManager ID="sm" runat="server" >
            </telerik:RadScriptManager>
            <telerik:RadFormDecorator ID="decorator" runat="server" Enabled="false" />


    Sincerely yours,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Register for webinar
5 posts, 0 answered