1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / Missing video controls in sitefinity 3.7 upgradation

Missing video controls in sitefinity 3.7 upgradation

4 posts, 0 answered
  1. mohudoom
    mohudoom avatar
    6 posts
    Registered:
    11 Aug 2008
    06 Nov 2009
    Link to this post
    Hi,

    we have upgraded sitefinity from 3.2 and 3.7 and it seems video option is available in Images&Documents module but video control is not available in the control list where we can add to the pages.

    But it seems there is a video control available under most popular category in sitefinty demo site.And i tried fresh installation of 3.7, where i can find the video control.

    Can you provide me the steps to add the video control in the control list of my upgraded site?

    Thanks
    Faluludeen

  2. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    06 Nov 2009
    Link to this post
    Hello mohudoom,

    Thank you for using our services. Add the following line in the <toolboxControls> section in the web.config of your updated site:
    <toolboxControls>
        <clear />
        ...
        <add name="Video" section="Most popular" type="Telerik.Libraries.WebControls.Video, Telerik.Libraries" description="Video content control" />

    I would suggest that you compare the web configs of your updated site and a fresh Sitefinity site so that you can see what else you might be missing from the new functionality we have added. Compare the <toolboxControls> sections to see what other controls you are missing.

    Greetings,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  3. mohudoom
    mohudoom avatar
    6 posts
    Registered:
    11 Aug 2008
    06 Nov 2009
    Link to this post
    HI,
    I have tried the same. once added these lines in web.config, video control is not loaded in control list. it shows an error like "Error Loading Control" "Could not load type 'Telerik.Libraries.WebControls.Video' from assembly 'Telerik.Libraries'"

    What else we need to do to fix this?


    Thanks
    Faluludeen
  4. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    06 Nov 2009
    Link to this post
    Hi mohudoom,

    Make sure that all assemblies in the bin folder are up to date. Make sure that the version of the Telerik.Libraries.dll matches the one of the Telerik.Cms.Engine.dll. Meaning it matches the Sitefintiy version you are using.

    Best wishes,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Register for webinar
4 posts, 0 answered