1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / Rad menu not going to the link specified in XML file

Rad menu not going to the link specified in XML file

3 posts, 0 answered
  1. shahid Aziz
    shahid Aziz avatar
    8 posts
    Registered:
    20 Nov 2009
    02 Dec 2009
    Link to this post
    Hello,
    i am facing some issues regarding the rad menu using XML data source.

    i wrote an XML file that has the text for the rad menu and a Url for the text,
    i want the user to be redirected on the URL in the XML file, for which i have set the DataValueField to "Url" and DataTextField to "Text" in the rad menu, and have given it the Data Source name,

    When running the site, the text is displayed correctly and nothing is wrong here, but when i click on anyof the buttons, it does nothing at all.

    am i missing something,

    Please help

    regards,
    shahid Aziz
  2. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    02 Dec 2009
    Link to this post
    Hi shahid Aziz,

    Thank you for using our services.

    When binding to an XmlDataSource, RadMenu creates the menu item hierarchy automatically. However, unlike SiteMapDataSource, properties such as NavigateUrl are not automatically populated. This means that you should manually do this in the ItemDataBound event of your RadMenu. Please take a look at attached sample user control to see how it is done. Note that in the code file for the user control I have added the logic for setting the navigate URL.

    Sincerely yours,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  3. shahid Aziz
    shahid Aziz avatar
    8 posts
    Registered:
    20 Nov 2009
    02 Dec 2009
    Link to this post
    Thank you very much for the prompt reply, and the sample file, it really helped alot,
    however when i gave the "Url" tag of the XML file to the DataNavigateUrlField, it worked just fine.

    thnks again for the help
    shahid Aziz
Register for webinar
3 posts, 0 answered