1-888-365-2779
+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Developing with Sitefinity / site tabstrip keeps disappearing

site tabstrip keeps disappearing

12 posts, 0 answered
  1. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    21 Jan 2009
    Link to this post
    ive added a site tabstrip control to a template, but it keeps on disappearing  from the pages using that template, when i add a new page the tab strip comes back for a while but disappears again soon after
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    21 Jan 2009
    Link to this post
    Hi Christopher,

    How did you added the RadTabstrip control on the master page? Is it hardcoded or you have dragged and dropped it? Some additional information or code examples will be appreciated and will help us to determine the issue.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  3. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    21 Jan 2009
    Link to this post
    ive droped it on to the template
  4. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    21 Jan 2009
    Link to this post
    hard coding it as below makes no difference

     

    <telerik:RadTabStrip ID="RadTabstrip1" runat="server" EnableEmbeddedSkins="false" EnableViewState="false"></telerik:RadTabStrip>

     

  5. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    21 Jan 2009
    Link to this post
    Hi Christopher,

    Do you use custom skin? I see that you have set EnableEmbeddedSkins to false. Probably this is the reason for the hidden control.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  6. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    21 Jan 2009
    Link to this post

     

    Ive set EnableEmbeddedSkins to true as below, no effect


    <
    telerik:RadTabStrip ID="RadTabstrip1" runat="server" EnableEmbeddedSkins="true" EnableViewState="false"></telerik:RadTabStrip>

     


    Output:

    <div id="ctl00_RadTabstrip1" class="RadTabStrip RadTabStrip_Default RadTabStripTop_Default">
    <input id="ctl00_RadTabstrip1_ClientState" type="hidden" name="ctl00_RadTabstrip1_ClientState" autocomplete="off" value="{"selectedIndexes":[],"logEntries":[],"scrollState":{}}"/>
    </div>
  7. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    22 Jan 2009
    Link to this post
    Hello Christopher,

    I am sending you a zip archive that has RadTabstrip in it. Could you add it to your toolbox, then, drag it and drop it on the page. There are four hardcoded links.

    If you want to bind the control to datasource add the following line in the control template:

    <asp:SiteMapDataSource ID="SiteMapDataSource1" runat="server" ShowStartingNode="false" /> 

    and set DataSourceID="SiteMapDataSource1" property of RadTabStrip control.

    Greetings,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  8. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    22 Jan 2009
    Link to this post
    i get the following error when setting the datasourceID 

    The DataSourceID of 'radtabstrip1' must be the ID of a control of type IDataSource.  'SiteMapDataSource1' is not an IDataSource.

    Anyway ive tried several other navigation controls and none of them will show up on the pages, could there be a problem with the DB
  9. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    22 Jan 2009
    Link to this post
    would it be helpful if i were to send on the files and a copy of the DB
  10. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    23 Jan 2009
    Link to this post
    Hello Christopher,

    Could you send here the control template and the code behind? How did you bind the control?

    Sincerely yours,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  11. Christopher
    Christopher avatar
    7 posts
    Registered:
    02 Dec 2008
    23 Jan 2009
    Link to this post
    ok ive had another go at it this time when i set 

    DataSourceID="SiteMapDataSource1"

    The 4 hard coded tabs disappear, im convinced the navigation has been set up incorrectly in the db, all other sitfinity content loads with no problem, ive set the DataSourceID like this in MyRadTabStrip.ascx

    <

     

    telerik:RadTabStrip DataSourceID="SiteMapDataSource1" ID="radtabstrip1" runat="server" Skin="Web20">

    this is my template and also an sql dump from my db  http://www.vidasolutions.net/sf.rar

     

  12. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    16 Jun 2017
    27 Jan 2009
    Link to this post
    Hello Christopher,

    I set up the project with your DB and added a new RadTabStrip control to the master page from the archive. The control appear without problems. Also, I am able to drag and drop every control from the toolbox to the master page.

    I am sending the template I used.

    Kind regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
Register for webinar
12 posts, 0 answered