+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / 6.1 google analytics setup

6.1 google analytics setup

6 posts, 0 answered
  1. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    17 Jul 2013
    Link to this post
    When I tried to setup Analytics with an fresh 6.1 installation google sent my an text message that there seemd to be an unorthorized access from an app.

    Went to google account and confirmed that this was me trying to access.

    However still can not log into my google analytics account.

    Anyone else seeing this?

    Markus
  2. Atanas Valchev
    Atanas Valchev avatar
    414 posts
    Registered:
    04 Jan 2016
    18 Jul 2013
    Link to this post
    Hello Markus,

    I just tested this on a brand new 6.1 project and the analytics module and everything is working normally.

    Try deleting the analytics and dashboard permissions config and run the setup again, please. 

    Regards,
    Atanas Valchev
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    19 Jul 2013 in reply to Atanas Valchev
    Link to this post
    Dear Atanas

    Deleted the dashboard.config / analytics is not there

    same thing. browser login to analytics works. login from sf fails

    Markus
  4. Pavel Donchev
    Pavel Donchev avatar
    28 posts
    Registered:
    06 Dec 2012
    22 Jul 2013 in reply to Markus
    Link to this post
    Hello, Markus!
    Can you check if the following link will help:
    Sitefinity Analytics module - how to get it up again?

    We're using the Analytics for our website and ran into some issues when we changed the password.
    Hope this will help.
  5. Markus
    Markus avatar
    2763 posts
    Registered:
    25 Nov 2005
    06 Aug 2013 in reply to Pavel Donchev
    Link to this post
    Dear Pavel

    Sorry for comming back so late. I have a different problem. I see the users but it complains my credentials are incorrect

    I get an email from google

    Hi Markus, 

    Someone recently tried to use an application to sign in to your Google Account - something@gmail.com. 

    We prevented the sign-in attempt in case this was a hijacker trying to access your account. Please review the details of the sign-in attempt: 

    This is what solved it.

    Create 2-step login (text message with pin code)
    Create Application-specific password

    And voila it works

    Markus

    Hi Markus, 

    Someone recently tried to use an application to sign in to your Google Account -marktold@gmail.com

    We prevented the sign-in attempt in case this was a hijacker trying to access your account. Please review the details of the sign-in attempt: 
    Hi Markus, 

    Someone recently tried to use an application to sign in to your Google Account -marktold@gmail.com

    We prevented the sign-in attempt in case this was a hijacker trying to access your account. Please review the details of the sign-in attempt: 
    Hi Markus, 

    Someone recently tried to use an application to sign in to your Google Account -marktold@gmail.com

    We prevented the sign-in attempt in case this was a hijacker trying to access your account. Please review the details of the sign-in attempt: 
  6. Pavel Donchev
    Pavel Donchev avatar
    28 posts
    Registered:
    06 Dec 2012
    06 Aug 2013 in reply to Markus
    Link to this post
    Great catch. I am not quite sure it will occur to me this is what may solve the problem.
6 posts, 0 answered