+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Can't add user in Sitefinity 5.1

Can't add user in Sitefinity 5.1

6 posts, 0 answered
  1. Ryan Dailey
    Ryan Dailey avatar
    41 posts
    Registered:
    08 Mar 2010
    13 Aug 2012
    Link to this post
    Hello,
    We are trying to setup a new Sitefinity 5.1 project. However, we cannot add any new users. I click on "Create User" and fill out the information. But, I click the add button, nothing happens. I've filled in every possible field. What could be going on? Thanks.
  2. Christopher Blickley
    Christopher Blickley avatar
    14 posts
    Registered:
    07 Jan 2004
    13 Aug 2012
    Link to this post
    I am running into an issue as well....I get an error message at the top of the page with I click the add button:

    Specified method is not supported.

    How can we get around this?  Maybe I'll try upgrading to the 5.1 SP1 release.

    -Chris
  3. Mark
    Mark avatar
    3 posts
    Registered:
    03 May 2012
    27 Sep 2012
    Link to this post
    We also have an issue creating users. Even after filling out all the fields, we get an error message at the top which states 'The answer you provided is not valid'.

    It doesn't indicate which field is incorrect.

    Pretty stumped at the moment and the client is getting restless.
  4. Stanislav Velikov
    Stanislav Velikov avatar
    1113 posts
    Registered:
    08 Dec 2016
    02 Oct 2012
    Link to this post
    Hello,

    The problem with error message 'The answer you provided is not valid' is occurring because security question and answer have been enabled for the membership provider in Administration->Settings->Advanced->Security->Membership Providers->Default->Parameters-> securuityQuestionAndAnswer, edit the Value textbox and set it to false. Restart the application and the problem will be gone. There is a bug in Sitefinity that security question and answer are not working because when you enable them they require security question and answer fields to be filled for each user, but there are no such fields exposed.

    Regards,
    Stanislav Velikov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Drew Greenwell
    Drew Greenwell avatar
    66 posts
    Registered:
    11 Feb 2010
    24 Apr 2014 in reply to Stanislav Velikov
    Link to this post
    Has been a couple of years now. Is this still a bug with the control? Is there a way to expose the fields yet? We have to implement a custom provider but would like to keep the admin functionality working.
  6. Vassil Vassilev
     Vassil Vassilev avatar
    308 posts
    Registered:
    21 Jan 2015
    28 Apr 2014
    Link to this post
    Hello Drew,

    This should not be an obstacle now, after setting "requiresQuestionAndAnswer" to true, you can create new users. This is tested on Sitefinity 7.0 and works as expected.

    Hope this helps.

    Regards,
    Vassil Vassilev
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
6 posts, 0 answered