+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Clicking on "Pages" generates "IIS 7.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found" in IIS 7.5 / Windows Server 2008 R2

Clicking on "Pages" generates "IIS 7.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found" in IIS 7.5 / Windows Server 2008 R2

5 posts, 0 answered
  1. David Hahn
    David Hahn avatar
    1 posts
    Registered:
    21 May 2008
    23 Feb 2011
    Link to this post
    Has anyone received this error?

    I've gone through all of the installs, videos, blogs, re-installs, and I'm basically stuck here...

    Environment:
    - IIS 7.5 / WIndows Server 2008 R2
    - SQL Server 2008 R2

    I'm able to create a project, setup the admin user, login, and see the dashboard.

    It's when I click on "Pages" where I get this.

    Anyone who has an idea or has run into this already, feedback would be extremely appreciated.

    Thanks.

    Dave
  2. Radoslav Georgiev
    Radoslav Georgiev avatar
    3370 posts
    Registered:
    01 Feb 2016
    01 Mar 2011
    Link to this post
    Hi David Hahn,

    It seems that you have problems with WCF services. There two most common issues that can cause this:

    1) WCF is not enabled for your website (please consult this configuration article).
    2) The second cause for this issue is related to the one described in this article.

    All the best,
    Radoslav Georgiev
    the Telerik team
  3. Jonathan
    Jonathan avatar
    26 posts
    Registered:
    23 Jul 2012
    19 Jun 2012
    Link to this post
    I had the same error, even though I had *.svc registered in handler mappings in IIS (7.5 under Windows7). Turned out it was because it was pointing to the dot net 2.0 isapimodule instead of the 4.0 version. Looking closer, I realized dot net 4.0 was not fully set up under IIS (only 2 app pools - classic and integrated version 2, etc). Running "aspnet_regiis -i" per:
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/k6h9cz8h.aspx 
    fixed everything up

    Cheers

    Jonathan
  4. Jonathan
    Jonathan avatar
    26 posts
    Registered:
    23 Jul 2012
    19 Jun 2012
    Link to this post
    I had the same error, even though I had *.svc registered in handler mappings in IIS (7.5 under Windows7). Turned out it was because it was pointing to the dot net 2.0 isapimodule instead of the 4.0 version. Looking closer, I realized dot net 4.0 was not fully set up under IIS (only 2 app pools - classic and integrated version 2, etc). Running "aspnet_regiis -i" per:
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/k6h9cz8h.aspx 
    fixed everything up

    Cheers

    Jonathan
  5. Tabish Usman
    Tabish Usman avatar
    25 posts
    Registered:
    27 May 2011
    21 Oct 2015
    Link to this post

    I was also having the same issue on IIS 8.5 . it was because we have not added the handler mapping for sitefinity services, check out the following link to know how to add handler mapping for this purpose. 

    https://theprogressiveviews.blogspot.com/2015/10/sitefinity-backend-issue-after-hosting.html

5 posts, 0 answered