+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / General Discussions / Control lifecycle + ViewState?

Control lifecycle + ViewState?

4 posts, 0 answered
  1. Dustin
    Dustin avatar
    7 posts
    Registered:
    15 Feb 2011
    24 Feb 2011
    Link to this post
    I built a custom control that acts as a wizard and contains other controls within it. I built and tested the control using a blank asp.net webform page and everything was working perfectly. I add the control to a page in SiteFinity and it seems like there is no viewstate. Nothing is saved or reloaded. The page has a huge viewstate blob in page source but when I watch the traffic using fiddler, the _viewstate is sent as empty. The control i build has an update panel.

    What's the deal? I've tried to change where I handle things in the life cycle but nothing helps. I'm pretty sure its a viewstate issue. What's going on? How can I get the viewstate to post without doing a full post back?

    Yes, I enabled viewstate on the page and the control through sitefinity and I set viewstate enabled for my control and all sub controls.
  2. Ivan Dimitrov
    Ivan Dimitrov avatar
    16072 posts
    Registered:
    09 Dec 2016
    25 Feb 2011
    Link to this post
    Hello Dustin,

    There is know issue with the ViewState. Currently the team is working on it and I hope that we will be able to come up with a solution for Q1. Unfortunately I am not able to provide you with a proper solution for this case. If possible use cookie or session. I am sorry for the inconvenience that this might have caused you.

    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
  3. Tony
    Tony avatar
    29 posts
    Registered:
    30 Dec 2010
    28 May 2014
    Link to this post

    Has this been resolved yet? I am trying to use the ASP Wizard control and none of the values persist across postbacks once the control is rendered in a Sitefinity page. Outside of Sitefinity things work fine.

  4. Sabrie Nedzhip
    Sabrie Nedzhip avatar
    534 posts
    Registered:
    09 Dec 2016
    30 May 2014
    Link to this post
    Hello Tony,

    There should not be any issues with the ViewState. Can you please make sure that you have enabled the ViewState for the page where you have dragged the wizard control since this might be a possible cause for the issue. In order to do this please click on the Actions link of the page and then click on the Titles and Properties link. Then please expand the Advanced options section and check the Enable View State checkbox. Please refer to the screenshot.

    If the issue still persists after performing the above, can you please let me know what is your Sitefinity version. Can you please also also give some details about the wizard control you have created or if possible send us the code in order to be able to test the behavior on our side. 

    Regards,
    Sabrie Nedzhip
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
4 posts, 0 answered