+1-888-365-2779
Try Now
More in this section

Forums / Module Builder / Error adding new field in module builder

Error adding new field in module builder

4 posts, 0 answered
  1. Jared
    Jared avatar
    122 posts
    Registered:
    04 Apr 2013
    11 Jul 2014
    Link to this post

    We are running on Sitefinity 5.4.4040.  We have a dynamic content and I attempted to add a field to the existing module using the module builder.  I create the field successfully, but when I click Finish I get an error.  I checked the log files and discovered the following:

    Event message: An unhandled exception has occurred. 

    Exception information: 
        Exception type: LockRecursionException 
        Exception message: Write lock may not be acquired with read lock held. This pattern is prone to deadlocks. Please ensure that read locks are released before taking a write lock. If an upgrade is necessary, use an upgrade lock in place of the read lock.

    Has anyone ever experienced this before?  Any help would be appreciated.  Thanks!

  2. Atanas Valchev
    Atanas Valchev avatar
    414 posts
    Registered:
    04 Jan 2016
    16 Jul 2014
    Link to this post
    Hi,

    Does this happen for all fields that you add to this module? Also, does it happen for newly created modules? We have had a similar issue in previous versions when the startup type of a module is set to OnFirstCall. You can check this in the System.config file.

    Regards,
    Atanas Valchev
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
  3. Jared
    Jared avatar
    122 posts
    Registered:
    04 Apr 2013
    16 Jul 2014 in reply to Atanas Valchev
    Link to this post

    Yes, I added 3 fields in total just for testing purposes and the same issue happened.  I tried another module and the same thing happened, so I do know it is not tied to this specific module.  I do not recall that this same thing happened for newly created modules.  I believe it only happens for modules already created.

  4. Atanas Valchev
    Atanas Valchev avatar
    414 posts
    Registered:
    04 Jan 2016
    21 Jul 2014
    Link to this post
    Hi,

    Thank you for the information.

    It is hard to tell what is causing this. I would like to suggest opening testing the project in a different environment. If the issue is reproduced there, I would like to suggest opening a support ticket for this issue. We will be able to assist you further there. Once we have discovered the cause, you can share the solution with the community.


    Regards,
    Atanas Valchev
    Telerik
     
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Sitefinity CMS Ideas&Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
     
4 posts, 0 answered